Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto przekładane gotowanym serem

0
141 min
Łatwy

Składniki

-
15 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
3 łyżeczek
Żelatyna
3 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.6 szklanka
Cukier puder
3 
Żółtko
4 łyżek
Śmietana
25 dag
Masło
3 łyżek
Kakao
1300 g
Twaróg półtłusty
20 dag
Cukier puder
15 dag
Masło
3 
Jajko
0.6 szklanka
Mleko
200 g
Polewa czekoladowa
24 g
Czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
546.06 kcal
Tłuszcze
51.28 g
Węglowodany
32.87 g
Białko
16.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

141 min
Krok 1
15 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i bardzo dokładnie posiekać. Dodać cukier puder, żółtka, 3 łyżki śmietany, szybko zagnieść ciasto.
Krok 2
5 min
Następnie podzielić na 3 części. Dwie części ciasta połączyć z kakao i łyżką śmietany.
Krok 3
60 min
I jedno, i drugie ciasto włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Krok 4
10 min
Ciasto rozwałkować .
Krok 5
15 min
Upiec 3 blaty, 2 ciemne i 1 jasne (blaszka o wymiarach 38/26). Każdy blat piec w temp 180 stopni przez 15 minut.
Krok 6
10 min
Ser twarogowy dokładnie zmiksować w malakserze lub 2 razy przemielić w maszynce. Wymieszać z mlekiem, budyniem i roztrzepanymi jajkami.
Krok 7
6 min
Masło z cukrem pudrem rozpuścić w garnku, dodać ser i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając.
Krok 8
5 min
Żelatynę i galaretkę wymieszać w 1/3 szklanki wrzącej wody, połączyć z serem. Połowę lekko przestudzonego sera wyłożyć na ciemny blat.
Krok 9
10 min
Następnie przykryć jasnym ciastem, wyłożyć resztę sera i przyłożyć drugim ciemnym blatem. Odłożyć do lodówki do stężenia. Zimne ciasto oblać polewą czekoladową.
Krok 10
5 min
Ciasto pokroić po całkowitym ostygnięciu na równe prostokątne kawałki. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.
Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 1 z 10

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i bardzo dokładnie posiekać. Dodać cukier puder, żółtka, 3 łyżki śmietany, szybko zagnieść ciasto.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 2 z 10

Następnie podzielić na 3 części. Dwie części ciasta połączyć z kakao i łyżką śmietany.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 3 z 10

I jedno, i drugie ciasto włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 4 z 10

Ciasto rozwałkować .

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 5 z 10

Upiec 3 blaty, 2 ciemne i 1 jasne (blaszka o wymiarach 38/26). Każdy blat piec w temp 180 stopni przez 15 minut.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 6 z 10

Ser twarogowy dokładnie zmiksować w malakserze lub 2 razy przemielić w maszynce. Wymieszać z mlekiem, budyniem i roztrzepanymi jajkami.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 7 z 10

Masło z cukrem pudrem rozpuścić w garnku, dodać ser i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 8 z 10

Żelatynę i galaretkę wymieszać w 1/3 szklanki wrzącej wody, połączyć z serem. Połowę lekko przestudzonego sera wyłożyć na ciemny blat.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 9 z 10

Następnie przykryć jasnym ciastem, wyłożyć resztę sera i przyłożyć drugim ciemnym blatem. Odłożyć do lodówki do stężenia. Zimne ciasto oblać polewą czekoladową.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 10 z 10

Ciasto pokroić po całkowitym ostygnięciu na równe prostokątne kawałki. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.

Wypróbuj przepis na ciasto przekładane gotowanym serem i przekonaj się, jak wspaniale smakuje! Oba kolory blatów ciasta upieczesz z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY z tym, że do ciemnej części dodasz kakao i śmietanę. Blaty ciasta przełożone gotowanym serem smakują wyśmienicie, a całość prezentuje się niezwykle efektownie, jeśli kawałki pokroisz na niewielkie, równe prostokąty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika