Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i bardzo dokładnie posiekać. Dodać cukier puder, żółtka, 3 łyżki śmietany, szybko zagnieść ciasto.
Następnie podzielić na 3 części. Dwie części ciasta połączyć z kakao i łyżką śmietany.
I jedno, i drugie ciasto włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować .
Upiec 3 blaty, 2 ciemne i 1 jasne (blaszka o wymiarach 38/26). Każdy blat piec w temp 180 stopni przez 15 minut.
Ser twarogowy dokładnie zmiksować w malakserze lub 2 razy przemielić w maszynce. Wymieszać z mlekiem, budyniem i roztrzepanymi jajkami.
Masło z cukrem pudrem rozpuścić w garnku, dodać ser i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając.
Żelatynę i galaretkę wymieszać w 1/3 szklanki wrzącej wody, połączyć z serem. Połowę lekko przestudzonego sera wyłożyć na ciemny blat.
Następnie przykryć jasnym ciastem, wyłożyć resztę sera i przyłożyć drugim ciemnym blatem. Odłożyć do lodówki do stężenia. Zimne ciasto oblać polewą czekoladową.
Ciasto pokroić po całkowitym ostygnięciu na równe prostokątne kawałki. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0