Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto przekładane gotowanym serem

Ciasto przekładane gotowanym serem

(0)
2 godz 21 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

15 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
3  łyżeczek
Żelatyna
3  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.6  szklanka
Cukier puder
3 
Żółtko
4  łyżek
Śmietana
25  dag
Masło
3  łyżek
Kakao
1300  g
Twaróg półtłusty
20  dag
Cukier puder
15  dag
Masło
3 
Jajko
0.6  szklanka
Mleko
200  g
Polewa czekoladowa
24  g
Czekolada
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.17 g
Węglowodany
52.96 g
Tłuszcze
31.19 g
Wartość energetyczna
546.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypróbuj przepis na ciasto przekładane gotowanym serem i przekonaj się, jak wspaniale smakuje! Oba kolory blatów ciasta upieczesz z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY z tym, że do ciemnej części dodasz kakao i śmietanę. Blaty ciasta przełożone gotowanym serem smakują wyśmienicie, a całość prezentuje się niezwykle efektownie, jeśli kawałki pokroisz na niewielkie, równe prostokąty.

Przygotowanie

141 min
  • Krok 1

    15 min
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i bardzo dokładnie posiekać. Dodać cukier puder, żółtka, 3 łyżki śmietany, szybko zagnieść ciasto.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie podzielić na 3 części. Dwie części ciasta połączyć z kakao i łyżką śmietany.
  • Krok 3

    60 min
    I jedno, i drugie ciasto włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
  • Krok 4

    10 min
    Ciasto rozwałkować .
  • Krok 5

    15 min
    Upiec 3 blaty, 2 ciemne i 1 jasne (blaszka o wymiarach 38/26). Każdy blat piec w temp 180 stopni przez 15 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Ser twarogowy dokładnie zmiksować w malakserze lub 2 razy przemielić w maszynce. Wymieszać z mlekiem, budyniem i roztrzepanymi jajkami.
  • Krok 7

    6 min
    Masło z cukrem pudrem rozpuścić w garnku, dodać ser i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Żelatynę i galaretkę wymieszać w 1/3 szklanki wrzącej wody, połączyć z serem. Połowę lekko przestudzonego sera wyłożyć na ciemny blat.
  • Krok 9

    10 min
    Następnie przykryć jasnym ciastem, wyłożyć resztę sera i przyłożyć drugim ciemnym blatem. Odłożyć do lodówki do stężenia. Zimne ciasto oblać polewą czekoladową.
  • Krok 10

    5 min
    Ciasto pokroić po całkowitym ostygnięciu na równe prostokątne kawałki. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.
Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 1 z 10

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i bardzo dokładnie posiekać. Dodać cukier puder, żółtka, 3 łyżki śmietany, szybko zagnieść ciasto.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 2 z 10

Następnie podzielić na 3 części. Dwie części ciasta połączyć z kakao i łyżką śmietany.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 3 z 10

I jedno, i drugie ciasto włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 4 z 10

Ciasto rozwałkować .

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 5 z 10

Upiec 3 blaty, 2 ciemne i 1 jasne (blaszka o wymiarach 38/26). Każdy blat piec w temp 180 stopni przez 15 minut.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 6 z 10

Ser twarogowy dokładnie zmiksować w malakserze lub 2 razy przemielić w maszynce. Wymieszać z mlekiem, budyniem i roztrzepanymi jajkami.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 7 z 10

Masło z cukrem pudrem rozpuścić w garnku, dodać ser i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 8 z 10

Żelatynę i galaretkę wymieszać w 1/3 szklanki wrzącej wody, połączyć z serem. Połowę lekko przestudzonego sera wyłożyć na ciemny blat.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 9 z 10

Następnie przykryć jasnym ciastem, wyłożyć resztę sera i przyłożyć drugim ciemnym blatem. Odłożyć do lodówki do stężenia. Zimne ciasto oblać polewą czekoladową.

Ciasto przekładane gotowanym serem

Krok 10 z 10

Ciasto pokroić po całkowitym ostygnięciu na równe prostokątne kawałki. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik zebra na kruchym spodzie

    Sernik zebra na kruchym spodzie

    2 godz 10 min Trudny
  • Mleczna kanapka

    Mleczna kanapka

    4 godz 50 min Łatwy
  • Ciasto WZ-ka

    Ciasto WZ-ka

    1 godz 42 min Łatwy
  • Kruche babeczki z jabłkami

    Kruche babeczki z jabłkami

    2 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu