Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto makowe z kremem i polewą czekoladową
Dodaj do CookBook

Ciasto makowe z kremem i polewą czekoladową

(1)
2 godz 57 min
Łatwy
Autorem przepisu jest halina070177
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

28 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajko
1  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  szklanka
Mak
1  szklanka
Wiórki kokosowe
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
0.5  l
Mleko
0.5  szklanka
Cukier puder
trochę
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1  kostka
Margaryna
50  g
Margaryna
3  łyżek
Woda
3  łyżek
Cukier
3  łyżek
Kakao
28 
Biszkopt
40  g
Rodzynki
trochę
Wódka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43 g
Wartość energetyczna
332 kcal
Tłuszcze
15.7 g
Białko
5.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto makowe z kremem i polewą czekoladową to propozycja idealna na przyjęcia i uroczystości. Ciasto makowe z kremem jest stosunkowo czasochłonne, ale z pewnością zachwycisz nim swoich gości! W końcu to ciasto z aksamitnym kremem i delikatną polewą z czekolady, którą oblewamy każdy kawałek. Pycha!

Przygotowanie

177 min
  • Krok 1

    15 min
    CIASTO: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Miksując dodać cukier,żółtka i resztę składników.
  • Krok 2

    30 min
    Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec 30 minut w temp.170 st.C
  • Krok 3

    10 min
    KREM: Ugotować budyń dodając 3 łyżki cukru. Na końcu gotowania wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać - nie gotować. Ostudzić.
  • Krok 4

    10 min
    Miękką margaryną utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce budyniu.
  • Krok 5

    2 min
    POLEWA: Margarynę rozpuścić z wodą, cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając, aby wyszła gładka konsystencja.
  • Krok 6

    10 min
    Ostudzone ciasto przeciąć na połowę. Spód ciasta lekko nasączyć i nałożyć połowę kremu. Przykryć drugim ciastem, nasączyć i wyłożyć resztę kremu - rozsmarować.
  • Krok 7

    10 min
    Biszkopty nasączyć w alkoholu i następnie ułożyć na cieście (7 na długiej, a 4 na krótkiej stronie). Każdego biszkopta polać polewą czekoladową i położyć na wierzch rodzynkę.
  • Krok 8

    90 min
    Dobrze schłodzić w lodówce
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cytrynowe ciasto bez pieczenia

    Cytrynowe ciasto bez pieczenia

    2 godz 13 min Łatwy
  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni
  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni
  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu