Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
CIASTO: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Miksując dodać cukier,żółtka i resztę składników.
Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec 30 minut w temp.170 st.C
KREM: Ugotować budyń dodając 3 łyżki cukru. Na końcu gotowania wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać - nie gotować. Ostudzić.
Miękką margaryną utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce budyniu.
POLEWA: Margarynę rozpuścić z wodą, cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając, aby wyszła gładka konsystencja.
Ostudzone ciasto przeciąć na połowę. Spód ciasta lekko nasączyć i nałożyć połowę kremu. Przykryć drugim ciastem, nasączyć i wyłożyć resztę kremu - rozsmarować.
Biszkopty nasączyć w alkoholu i następnie ułożyć na cieście (7 na długiej, a 4 na krótkiej stronie). Każdego biszkopta polać polewą czekoladową i położyć na wierzch rodzynkę.
Dobrze schłodzić w lodówce
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0