Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto krówkowe z delicjami

0
215 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
3 łyżek
Żelatyna
2 paczek
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
4 
Jajko
4 łyżek
Cukier
1 łyżeczka
Ocet
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Mąka ziemniaczana
1 kostka
Margaryna
1 puszka
Kajmak
500 ml
Śmietana 30%
1 łyżka
Cukier puder
3 paczek
Usztywniacz do śmietany
30 dag
Fast foody, herbatniki
30 dag
Ciastka Delicje
4 łyżek
Woda
2 łyżek
Woda
1 paczka
Krem karpatka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.77 g
Tłuszcze
24.93 g
Wartość energetyczna
371.99 kcal
Białko
6.41 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

215 min
Krok 1
15 min
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Dodać żółtka i ucierać na małych obrotach. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką.
Krok 2
25 min
Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić.
Krok 3
15 min
MASA KRÓWKOWA: Margarynę utrzeć i co jakiś czas dodawać do niej masę krówkową z puszki. Przełożyć na biszkopt. Następnie układać na niej delicje.
Krok 4
15 min
Masę karpatkową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na delicje. Następnie ułożyć na niej herbatniki.
Krok 5
10 min
MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę 36% ubić. Dodać cukier puder, bitą śmietanę, usztywniacz do śmietany, galaretki.
Krok 6
10 min
Żelatynę namoczyć zimną wodą, wymieszać przez chwilę i dodać gorącą wodę. Wymieszać, aż zrobi się letnia i wlać do masy.
Krok 7
5 min
Wyłożyć na herbatniki. Posypać startą czekoladą. Wyrównać dokładnie brzegi.
Krok 8
120 min
Ciasto wstawić do lodówki na ok. 2 godziny
Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 1 z 8

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Dodać żółtka i ucierać na małych obrotach. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 2 z 8

Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 3 z 8

MASA KRÓWKOWA: Margarynę utrzeć i co jakiś czas dodawać do niej masę krówkową z puszki. Przełożyć na biszkopt. Następnie układać na niej delicje.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 4 z 8

Masę karpatkową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na delicje. Następnie ułożyć na niej herbatniki.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 5 z 8

MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę 36% ubić. Dodać cukier puder, bitą śmietanę, usztywniacz do śmietany, galaretki.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 6 z 8

Żelatynę namoczyć zimną wodą, wymieszać przez chwilę i dodać gorącą wodę. Wymieszać, aż zrobi się letnia i wlać do masy.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 7 z 8

Wyłożyć na herbatniki. Posypać startą czekoladą. Wyrównać dokładnie brzegi.

Ciasto krówkowe z delicjami

Krok 8 z 8

Ciasto wstawić do lodówki na ok. 2 godziny

Ciasto krówkowe z delicjami to deser, który przypadnie do gustu miłośnikom bardzo słodkich wypieków. Ciasto składa się aż z kilku warstw, a każda z nich to istna rozkosz dla podniebienia – biszkoptowy spód, masa krówkowa, delicje, masa karpatkowa, masa śmietanowa, herbatniki i w końcu... pierzynka ze startej czekolady. Brzmi pysznie, prawda? Ciasto krówkowe z delicjami to idealny pretekst, by do wspólnego pieczenia zaprosić najmłodszych domowników.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika