Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
10
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Churros to hiszpański deser, który ma w Hiszpanii podobny status, co nasze tradycyjne pączki. Wypieki są smażone na głębokim tłuszczu (na smalcu) i tradycyjnie są one podawane z płynną czekoladą - mleczną lub deserową. My proponujemy je z sosem na bazie budyniu czekoladowego Winiary. Przed wykonaniem przepisu zaopatrz się koniecznie w rękaw cukierniczy z końcówką gwiazdki, a podczas smażenia na głębokim tłuszczu uważaj, bo może pryskać - wyproś na czas smażenia z kuchni dzieci. Niech wrócą na gotowe już, jeszcze ciepłe churrosy z sosem czekoladowym.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Zagotuj mąkę z cukrem, masłem i solą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę energicznie mieszając, zdejmij z ognia i dodaj jajka. Ponownie wymieszaj.
Krok 2
10 min
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przełóż do mniejszych miseczek.
Krok 3
20 min
Nagrzej smalec w garnku do 180 stopni. Ciasto umieść w rękawie cukierniczym z końcówką gwiazdki. Ciasto wyciskaj bezpośrednio do nagrzanego tłuszczu w formie pasków o długości około 5 cm. Smaż z dwóch stron do zezłocenia, następnie wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 4
5 min
Usmażone churrosy posyp cukrem z cynamonem i serwuj z budyniem czekoladowym.
Krok 1
z
4
Zagotuj mąkę z cukrem, masłem i solą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę energicznie mieszając, zdejmij z ognia i dodaj jajka. Ponownie wymieszaj.
Krok 2
z
4
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przełóż do mniejszych miseczek.
Krok 3
z
4
Nagrzej smalec w garnku do 180 stopni. Ciasto umieść w rękawie cukierniczym z końcówką gwiazdki. Ciasto wyciskaj bezpośrednio do nagrzanego tłuszczu w formie pasków o długości około 5 cm. Smaż z dwóch stron do zezłocenia, następnie wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 4
z
4
Usmażone churrosy posyp cukrem z cynamonem i serwuj z budyniem czekoladowym.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0