Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Churros
Dodaj do CookBook

Churros

(1)
45 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  ml
Woda
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
50  g
Masło
1  szczypta
Sól
2 
Jajka
200  g
Mąka pszenna
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
500  ml
Mleko
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  szczypta
Cynamon
2  kostek
Smalec
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.7 g
Wartość energetyczna
663.7 kcal
Tłuszcze
58.1 g
Białko
7.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Churros to hiszpański deser, który ma w Hiszpanii podobny status, co nasze tradycyjne pączki. Wypieki są smażone na głębokim tłuszczu (na smalcu) i tradycyjnie są one podawane z płynną czekoladą - mleczną lub deserową. My proponujemy je z sosem na bazie budyniu czekoladowego Winiary. Przed wykonaniem przepisu zaopatrz się koniecznie w rękaw cukierniczy z końcówką gwiazdki, a podczas smażenia na głębokim tłuszczu uważaj, bo może pryskać - wyproś na czas smażenia z kuchni dzieci. Niech wrócą na gotowe już, jeszcze ciepłe churrosy z sosem czekoladowym.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Zagotuj mąkę z cukrem, masłem i solą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę energicznie mieszając, zdejmij z ognia i dodaj jajka. Ponownie wymieszaj.
  • Krok 2

    10 min
    Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przełóż do mniejszych miseczek.
  • Krok 3

    20 min
    Nagrzej smalec w garnku do 180 stopni. Ciasto umieść w rękawie cukierniczym z końcówką gwiazdki. Ciasto wyciskaj bezpośrednio do nagrzanego tłuszczu w formie pasków o długości około 5 cm. Smaż z dwóch stron do zezłocenia, następnie wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  • Krok 4

    5 min
    Usmażone churrosy posyp cukrem z cynamonem i serwuj z budyniem czekoladowym.
Churros

Krok 1 z 4

Zagotuj mąkę z cukrem, masłem i solą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę energicznie mieszając, zdejmij z ognia i dodaj jajka. Ponownie wymieszaj.

Churros

Krok 2 z 4

Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przełóż do mniejszych miseczek.

Churros

Krok 3 z 4

Nagrzej smalec w garnku do 180 stopni. Ciasto umieść w rękawie cukierniczym z końcówką gwiazdki. Ciasto wyciskaj bezpośrednio do nagrzanego tłuszczu w formie pasków o długości około 5 cm. Smaż z dwóch stron do zezłocenia, następnie wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Churros

Krok 4 z 4

Usmażone churrosy posyp cukrem z cynamonem i serwuj z budyniem czekoladowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia hiszpańska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Wielkanoc
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu