Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

0
195 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
4 
Udo kurczaka
2 łyżek
Syrop klonowy
3 łyżek
Sok z cytryny
0.5 łyżeczka
Czosnek granulowany
4 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
387.89 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
7.96 g
Tłuszcze
31.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

195 min
Krok 1
10 min
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
120 min
Mięso dłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Krok 3
5 min
Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
60 min
Piec około 50-60 minut w temperaturze 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.
Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 1 z 4

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 2 z 4

Mięso dłożyć do lodówki na 1-2 godziny.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 3 z 4

Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 4 z 4

Piec około 50-60 minut w temperaturze 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.

Jeśli nie lubisz mozolnie przygotowywać obiadu i wolisz, jeśli zrobi się sam, to chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym są propozycją idealną dla Ciebie!

Wstępne przygotowanie mięsa, czyli posypanie czosnkiem granulowanym, Przyprawą JARZYNKĄ WINIARY, solą, pieprzem i skropienie sokiem z cytryny zajmie Ci dosłownie chwilę. Tak przygotowane mięso musi odstać w lodówce godzinę lub dwie. Po tym czasie przełóż je do naczynia żaroodpornego, polej syropem klonowym wymieszanym z oliwą i piecz ok. godziny. Prawda, że chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym przygotowują się praktycznie same?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika