Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym
Dodaj do CookBook

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

(0)
3 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
4 
Udo kurczaka
2  łyżek
Syrop klonowy
3  łyżek
Sok z cytryny
0.5  łyżeczka
Czosnek granulowany
4  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.8 g
Wartość energetyczna
387.1 kcal
Tłuszcze
31.3 g
Białko
18.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli nie lubisz mozolnie przygotowywać obiadu i wolisz, jeśli zrobi się sam, to chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym są propozycją idealną dla Ciebie!

Wstępne przygotowanie mięsa, czyli posypanie czosnkiem granulowanym, Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, solą, pieprzem i skropienie sokiem z cytryny zajmie Ci dosłownie chwilę. Tak przygotowane mięso musi odstać w lodówce godzinę lub dwie. Po tym czasie przełóż je do naczynia żaroodpornego, polej syropem klonowym wymieszanym z oliwą i piecz ok. godziny. Prawda, że chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym przygotowują się praktycznie same?

Przygotowanie

195 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    120 min
    Mięso dłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
  • Krok 4

    60 min
    Piec około 50-60 minut w temperaturze 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.
Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 1 z 4

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 2 z 4

Mięso dłożyć do lodówki na 1-2 godziny.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 3 z 4

Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.

Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Krok 4 z 4

Piec około 50-60 minut w temperaturze 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    45 min Łatwy
  • Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    22 min Łatwy
  • Chrupiące tofu Sweet Chili z kapustą pekińską

    Chrupiące tofu Sweet Chili z kapustą pekińską

    22 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

    Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

    14 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu