Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na pyszny chłodnik, który przygotujesz dosłownie w kilka chwil? Wypróbuj nasz przepis na chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Ta wersja buraczkowej pyszności ma delikatnie słodkawy smak dzięki temu, że w przepisie znajdują się maliny! Podbijają nie tylko kolor, ale również smak chłodniku. Dzięki Barszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY nie musisz nic gotować! Wypróbuj nasz przepis!
Przygotowanie
14 min
Krok 1
10 min
Maliny jeśli są mrożone - rozmroź, szpinak pokrój w paseczki a ser pokrój w kostkę
Krok 2
2 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 3
2 min
Chłodnik wlej do miseczek a na wierzch posyp rozdrobnionym szpinakiem, malinami, serem pleśniowym i orzechami.
Krok 1
z
3
Maliny jeśli są mrożone - rozmroź, szpinak pokrój w paseczki a ser pokrój w kostkę
Krok 2
z
3
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 3
z
3
Chłodnik wlej do miseczek a na wierzch posyp rozdrobnionym szpinakiem, malinami, serem pleśniowym i orzechami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0