Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko z cukrem zagotować w garnuszku. Po całkowitym rozpuszczeniu się cukru, zdjąć z palnika i ostudzić.
Krok 2
10 min
Miękkie masło mikserem ubić na puszystą masę. Następnie stopniowo − po łyżce − dodawać ostudzone mleko, ciągle miksując (dodanie od razu całego mleka grozi zwarzeniem się masy).
Krok 3
5 min
Gdy masa będzie gładka, dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować.
Krok 4
2 min
Gdy masa wystygnie - przekładać nią wafle tortowe. Całość polać rozpuszczoną polewą czekoladową i odstawić na chwilę - do jej stężenia.
Krok 1
z
4
Mleko z cukrem zagotować w garnuszku. Po całkowitym rozpuszczeniu się cukru, zdjąć z palnika i ostudzić.
Krok 2
z
4
Miękkie masło mikserem ubić na puszystą masę. Następnie stopniowo − po łyżce − dodawać ostudzone mleko, ciągle miksując (dodanie od razu całego mleka grozi zwarzeniem się masy).
Krok 3
z
4
Gdy masa będzie gładka, dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować.
Krok 4
z
4
Gdy masa wystygnie - przekładać nią wafle tortowe. Całość polać rozpuszczoną polewą czekoladową i odstawić na chwilę - do jej stężenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0