Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Batoniki owsiane

Batoniki owsiane

(0)
29min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Migdały
100  g
Rodzynki
200  g
Płatki owsiane
0.5  puszka
Mleko skondensowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.79 g
Węglowodany
61.72 g
Tłuszcze
18.86 g
Wartość energetyczna
432.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chcesz przygotować przekąskę dla dziecka do szkoły albo dla siebie do pracy? Mamy coś, co może Ci się spodobać. Zobacz nasz pomysł na batoniki owsiane, które możesz spakować do swojego lunchboxa lub dać dziecku na drugie śniadanie. Taka przekąska sprawdzi się też w podróży albo na spacerze, gdy nagle poczujesz chęć na coś słodkiego. Zamiast sklepowych słodyczy, miej pod ręką domowy baton owsiany, który doda Ci energii i zaspokoi Twój głód.

Nasze batony owsiane przygotujesz z zaledwie kilku składników. Możesz też wykorzystać inne orzechy, płatki albo suszone owoce. Wybierz to, co lubisz najbardziej lub to, co akurat masz w swojej kuchni. Zrobienie takich batoników owsianych nie zajmuje wiele czasu. Możesz też od razu zrobić je z większej ilości składników – wtedy wystarczą na dłużej. Dobrze znoszą przechowywanie, najlepiej w szczelnej puszce lub zamykanym słoiku.

Jeśli lubisz zbożowe batony, nasz baton owsiany też Ci posmakuje! To lepsza opcja niż kupne słodycze – wiesz dokładnie, co jest w każdym batoniku, a w dodatku możesz za każdym razem urozmaicać jego smak, dodając swoje ulubione składniki. Do domowych batoników owsianych możesz dosypać też odrobinę cynamonu albo korzennych przypraw. Zobacz nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo możesz samemu przygotować batoniki owsiane dla siebie i swoich bliskich.

Przygotowanie

29 min
  • Krok 1

    3 min
    W misce wymieszaj posiekane migdały z rodzynkami i płatkami owsianymi. Dodaj mleko skondensowane i wymieszaj, aby uzyskać kleistą masę.
  • Krok 2

    1 min
    Formę o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na nim rozłóż masę i dociśnij ją do blaszki.
  • Krok 3

    20 min
    Foremkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut (do uzyskania złotego koloru).
  • Krok 4

    5 min
    Upieczoną masę pokrój w prostokątne batoniki. Najlepiej kroić je, gdy są jeszcze ciepłe, wtedy batony się nie pokruszą.
Batoniki owsiane

Krok 1 z 4

W misce wymieszaj posiekane migdały z rodzynkami i płatkami owsianymi. Dodaj mleko skondensowane i wymieszaj, aby uzyskać kleistą masę.

Batoniki owsiane

Krok 2 z 4

Formę o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na nim rozłóż masę i dociśnij ją do blaszki.

Batoniki owsiane

Krok 3 z 4

Foremkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut (do uzyskania złotego koloru).

Batoniki owsiane

Krok 4 z 4

Upieczoną masę pokrój w prostokątne batoniki. Najlepiej kroić je, gdy są jeszcze ciepłe, wtedy batony się nie pokruszą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Rafaello bez pieczenia

    Rafaello bez pieczenia

    1 godz Łatwy
  • Szybka zupa krem z zielonego groszku

    Szybka zupa krem z zielonego groszku

    13 min Łatwy
  • Deser budyniowy

    Deser budyniowy

    20 min Łatwy
  • Ciastka francuskie z budyniem

    Ciastka francuskie z budyniem

    57 min Średni

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu