
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Bananowiec z lewitującymi borówkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
5 minKrok 4
15 minKrok 5
5 minKrok 6
300 minKrok 1 z 6
Banany obieramy ze skórki, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i rozgniatamy.
Krok 2 z 6
Żelatynę zalewamy wodą i namaczamy przez ok. 10 minut, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z bananami.
Krok 3 z 6
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, pozostawiamy, aż zaczną żelować.
Krok 4 z 6
Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Banany łączymy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy połowę borówek. Dno średniej tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami, a boki odpowiednio przyciętymi biszkoptami podłużnymi. Wlewamy masę bananowo-śmietanową i schładzamy.
Krok 5 z 6
Do żelującej galaretki dodajemy pozostałe borówki i wykładamy wszystko na schłodzone ciasto.
Krok 6 z 6
Pozostawiamy do zastygnięcia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0