Rosyjska sałatka Olivier

Oceń ten przepis!

4/5 4 39 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 39 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 2 kostki rosołowe rozpuść w 1 l wody. Mięso ugotuj w przygotowanym rosole.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i sparz wrzątkiem.
  3. Ugotuj ziemniaki, ostudź je i pokrój w kostkę.
  4. Obierz ogórek zielony. Oba ogórki pokrój w kostkę.
  5. Jajko ugotuj na twardo pokrój w kostkę razem z ostudzonym mięsem.
  6. Groszek odsącz z zalewy, jabłko pokrój w kostkę i połącz z resztą pokrojonych składników.
  7. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą

Opis przepisu:

Tradycyjną rosyjską sałatkę Olivier przyrządzano z dodatkiem kaparów, szyjek raków czy oliwek. W tym przepisie do sałatki Olivier dodajemy składniki mniej wymyślne – jajko gotowane na twardo, ziemniaki, mięso z kurczaka, ogórki, groszek, jabłko czy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Rosyjska sałatka Olivier idealnie skomponuje się ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?