Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjną rosyjską sałatkę Olivier przyrządzano z dodatkiem kaparów, szyjek raków czy oliwek. W tym przepisie do sałatki Olivier dodajemy składniki mniej wymyślne – jajko gotowane na twardo, ziemniaki, mięso z kurczaka, ogórki, groszek, jabłko czy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Rosyjska sałatka Olivier idealnie skomponuje się ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie
97 min
Krok 1
40 min
2 kostki rosołowe rozpuść w 1 l wody. Mięso ugotuj w przygotowanym rosole.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i sparz wrzątkiem.
Krok 3
20 min
Ugotuj ziemniaki, ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Obierz ogórek zielony. Oba ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
12 min
Jajko ugotuj na twardo pokrój w kostkę razem z ostudzonym mięsem.
Krok 6
10 min
Groszek odsącz z zalewy, jabłko pokrój w kostkę i połącz z resztą pokrojonych składników.
Krok 7
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą
Krok 1
z
7
2 kostki rosołowe rozpuść w 1 l wody. Mięso ugotuj w przygotowanym rosole.
Krok 2
z
7
Cebulę obierz, posiekaj i sparz wrzątkiem.
Krok 3
z
7
Ugotuj ziemniaki, ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 4
z
7
Obierz ogórek zielony. Oba ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
z
7
Jajko ugotuj na twardo pokrój w kostkę razem z ostudzonym mięsem.
Krok 6
z
7
Groszek odsącz z zalewy, jabłko pokrój w kostkę i połącz z resztą pokrojonych składników.
Krok 7
z
7
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0