Gulasz paprykowy to niezwykle pyszne i wprost idealne danie na zimowe obiady. Ten sycący przepis przypadnie do gustu szczególnie miłośnikom nieco ostrzejszych smaków. Gulasz w naszej wersji to również nie lada gratka dla tych, którzy w kuchni cenią sobie przede wszystkim proste i szybkie rozwiązania. Z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy zrobisz ten przepis w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz przepis na gulasz paprykowy z Winiary!
suszone warzywa (czerwona papryka 14,1%, cebula, pomidor, czosnek),
skrobia ziemniaczana,
mąka pszenna ,
sól,
cukier,
przyprawy (papryka chili 1,1%, pieprz czarny, kminek, kolendra, liść laurowy, gałka muszkatołowa, ziele angielskie),
liść pietruszki,
ekstrakt drożdży,
cukier karmelizowany,
olej słonecznikowy,
skrobia kukurydziana
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
W 100 g | W jednej porcji (210 g) | % RWS w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 200 kcal | 421 kcal | 21 % |
Białko | 11.9 g | 25 g | 50 % |
Węglowodany | 2.7 g | 5.8 g | 2 % |
w tym cukier | 0.8 g | 1.6 g | 2 % |
Tłuszcze | 15.7 g | 32.9 g | 47 % |
w tym nasycone | 5.4 g | 11.4 g | 57 % |
Błonnik | 0.5 g | 1.0 g | - No Values |
Sól | 0.58 g | 1.2 g | 20 % |
Komentarze 0