WINIARY Pomysł na… Makaron Pad Thai to gęsta pasta do smażenia na bazie koncentratu pomidorowego, z dodatkiem sosu sojowego i pasty anchois. Jej wyrazisty smak podkreślają przyprawy takie jak chili, czosnek i ekstrakt z tamaryndowca. Taka kompozycja zapewnia daniom doskonały bilans pikantnego, słodkiego i kwaśnego smaku. Dzięki aromatycznej paście do smażenia szybko i łatwo przygotujesz Pad Thai dla 2 osób. Wystarczy 10 minut, kilka składników i gotowe!
cukier*, woda*, koncentrat pomidorowy*, puree z czosnku*, olej słonecznikowy, sól morska*, pasta anchois 5,4% (sardela*, sól*, olej słonecznikowy), ekstrakt tamaryndowca* 5,4%, sos sojowy (woda*, soja*, sól, ocet spirytusowy*), skrobia kukurydziana*, ocet spirytusowy*, syrop cukru karmelizowanego*, papryka chili*.
Może zawierać: seler, gorczycę.
*naturalne składniki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g | W porcji (390 g) | % RWS w porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 117 kcal | 455 kcal | 23% |
Białko | 6.9 g | 27.0 g | 54% |
Węglowodany | 14.3 g | 55.7 g | 21% |
w tym cukier | 2.4 g | 9.3 g | 10% |
Tłuszcze | 3.3 g | 13.0 g | 19% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.4 g | 1.7 g | 9% |
Błonnik | 0.9 g | 3.4 g | - |
Sól | 0.94 g | 3.7 g | 62% |