WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy

Oceń ten produkt!

4/5 4 116 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 116 5 1
  • Porcje: 4

Gulasz paprykowy to niezwykle pyszne i wprost idealne danie na zimowe obiady. Ten sycący przepis przypadnie do gustu szczególnie miłośnikom nieco ostrzejszych smaków. Gulasz w naszej wersji to również nie lada gratka dla tych, którzy w kuchni cenią sobie przede wszystkim proste i szybkie rozwiązania. Z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy zrobisz ten przepis w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz przepis na gulasz paprykowy z Winiary!

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Mięso pokrój w średnią kostkę i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
  2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania, dobrze wymieszaj i wlej do woreczka z mięsem. Woreczek zamknij czerwoną zapinką i delikatnie obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
  3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na najniższym poziomie przez 90 minut.
  4. Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze

suszone warzywa (czerwona papryka 14,1%, cebula, pomidor, czosnek), skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól, cukier, przyprawy (papryka chili 1,1%, pieprz czarny, kminek, kolendra, liść laurowy, gałka muszkatołowa, ziele angielskie), liść pietruszki, ekstrakt drożdży, cukier karmelizowany, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • Mięso wieprzowe gulaszowe (600 g)
Typowe
wartości odżywcze
W 100g W jednej porcji (210g) % RWS w 1 porcji
Wartość energetyczna 200kcal 421kcal 21%
Białko 11,9g 25g 50%
Węglowodany 2,7g 5,8g 2%
w tym cukier 0,8g 1,6g 2%
Tłuszcze 15,7g 32,9g 47%
w tym nasycone 5,4g 11,4g 57%
Błonnik 0,5g 1,0g -
Sól 0,58g 1,2g 20%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • Mart
    jest ok - jak dla mnie trochę za pikantny :| ale po dodaniu śmietany i ogórka kiszonego pod koniec pieczenia wychodzi perfekcyjny ala Strogonow :)