Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Burger sushi to kulinarne połączenie Japonii i Zachodu, które zaskakuje oryginalnością i wyjątkowym smakiem. Pierwszym zaskoczeniem może być to, że sushiburger nie zawiera klasycznej pszennej bułki. Pieczywa zostało zastąpione porcją ryżu, a mięso zamieniamy na warzywa. Brzmi ciekawie? Zobacz ten nietypowy przepis.
Sushiburger – azjatycka alternatywa dla amerykańskiego klasyka
Nie wiesz czy masz ochotę na amerykańskiego burgera czy japońskie sushi? Mamy coś dla tych, którzy nie mogą się zdecydować. Burger sushi wprowadza nas w zupełnie nowy wymiar smaków na talerzu. To niebanalne połączenie składników, które świetnie do siebie pasują i razem tworzą pyszną i zaskakującą całość. Z łatwością przygotujesz takiego burgera w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej. Możesz też dodać do niego rybę lub owoce morza, np. krewetki. Wybierz to, co lubisz najbardziej.
Sushiburger zaskoczy Twoich bliskich. Przygotuj go przy najbliższej okazji i zaserwuj go jako przekąskę lub danie główne. Być może ten przepis na stałe zagości w waszym menu. Smacznego!
Ryż przepłucz w zimnej wodzie na durszlaku, dobrze wymieszaj, aż wypływająca woda będzie klarowna.
Do rondla wsyp ryż, wodę, kostkę drobiową WINIARY, cukier, ocet i przykryj pokrywką. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko przez 5 minut. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez około 10 minut. Mieszaj, sprawdź, czy ryż jest miękki (dodaj trochę wody, jeśli ryż jest niewystarczająco ugotowany i gotuj dalej), rozłóż ryż na naczyniu i pozostaw do ostygnięcia.
Z masy uformuj 8 bułek.
Zetrzyj marchewkę. Seler wymieszaj, dodaj ser, sok z połowy cytryny, musztardę i dobrze wymieszać.
Buraka pokrój w małą kostkę. Awokado wymieszaj z resztą soku z cytryny, kaparami, miodem i pozostałą połówką kostki drobiowej WINIARY.
Ryżowe "bułki" posmaruj awokado, dodaj marchewkę, seler, buraki, sałatkę i zamknij bułkę. Posyp swoje burgery sushi nasionami sezamu.