Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sushiburger
Dodaj do CookBook

Sushiburger

(0)
35 min
Średni
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Nieduży burak
1.5  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
0.25 
Seler korzeń Zobacz naszą wskazówkę
1 
Marchewka
0.5 
Czerwona cebula mała
30  g
Sałata
1 
Duże dojrzałe awokado
1  łyżka
Kapary w zalewie
1  łyżeczka
Musztarda
1  ząbek
Czosnek (mały)
1 
Cytryna
350  g
Ryż do sushi
1  łyżka
Sezam
1  l
Woda
20  g
Cukier puder
4  łyżek
Ocet ryżowy
100  g
Serek kremowy
1  łyżka
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
96 g
Wartość energetyczna
574.5 kcal
Tłuszcze
17.8 g
Białko
10.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Burger sushi to kulinarne połączenie Japonii i Zachodu, które zaskakuje oryginalnością i wyjątkowym smakiem. Pierwszym zaskoczeniem może być to, że sushiburger nie zawiera klasycznej pszennej bułki. Pieczywa zostało zastąpione porcją ryżu, a mięso zamieniamy na warzywa. Brzmi ciekawie? Zobacz ten nietypowy przepis.


Sushiburger – azjatycka alternatywa dla amerykańskiego klasyka

Nie wiesz czy masz ochotę na amerykańskiego burgera czy japońskie sushi? Mamy coś dla tych, którzy nie mogą się zdecydować. Burger sushi wprowadza nas w zupełnie nowy wymiar smaków na talerzu. To niebanalne połączenie składników, które świetnie do siebie pasują i razem tworzą pyszną i zaskakującą całość. Z łatwością przygotujesz takiego burgera w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.  Możesz też dodać do niego rybę lub owoce morza, np. krewetki. Wybierz to, co lubisz najbardziej.

Sushiburger zaskoczy Twoich bliskich. Przygotuj go przy najbliższej okazji i zaserwuj go jako przekąskę lub danie główne. Być może ten przepis na stałe zagości w waszym menu. Smacznego!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    2 min
    Ryż przepłucz w zimnej wodzie na durszlaku, dobrze wymieszaj, aż wypływająca woda będzie klarowna.
  • Krok 2

    15 min
    Do rondla wsyp ryż, wodę, kostkę drobiową WINIARY, cukier, ocet i przykryj pokrywką. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko przez 5 minut. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez około 10 minut. Mieszaj, sprawdź, czy ryż jest miękki (dodaj trochę wody, jeśli ryż jest niewystarczająco ugotowany i gotuj dalej), rozłóż ryż na naczyniu i pozostaw do ostygnięcia.
  • Krok 3

    5 min
    Z masy uformuj 8 bułek.
  • Krok 4

    5 min
    Zetrzyj marchewkę. Seler wymieszaj, dodaj ser, sok z połowy cytryny, musztardę i dobrze wymieszać.
  • Krok 5

    5 min
    Buraka pokrój w małą kostkę. Awokado wymieszaj z resztą soku z cytryny, kaparami, miodem i pozostałą połówką kostki drobiowej WINIARY.
  • Krok 6

    3 min
    Ryżowe "bułki" posmaruj awokado, dodaj marchewkę, seler, buraki, sałatkę i zamknij bułkę. Posyp swoje burgery sushi nasionami sezamu.
Sushiburger

Krok 1 z 6

Ryż przepłucz w zimnej wodzie na durszlaku, dobrze wymieszaj, aż wypływająca woda będzie klarowna.

Sushiburger

Krok 2 z 6

Do rondla wsyp ryż, wodę, kostkę drobiową WINIARY, cukier, ocet i przykryj pokrywką. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko przez 5 minut. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez około 10 minut. Mieszaj, sprawdź, czy ryż jest miękki (dodaj trochę wody, jeśli ryż jest niewystarczająco ugotowany i gotuj dalej), rozłóż ryż na naczyniu i pozostaw do ostygnięcia.

Sushiburger

Krok 3 z 6

Z masy uformuj 8 bułek.

Sushiburger

Krok 4 z 6

Zetrzyj marchewkę. Seler wymieszaj, dodaj ser, sok z połowy cytryny, musztardę i dobrze wymieszać.

Sushiburger

Krok 5 z 6

Buraka pokrój w małą kostkę. Awokado wymieszaj z resztą soku z cytryny, kaparami, miodem i pozostałą połówką kostki drobiowej WINIARY.

Sushiburger

Krok 6 z 6

Ryżowe "bułki" posmaruj awokado, dodaj marchewkę, seler, buraki, sałatkę i zamknij bułkę. Posyp swoje burgery sushi nasionami sezamu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia japońska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu