Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Miękką margarynę utrzyj z 1 szklanką cukru i Cukrem wanilinowym na puch.
Żółtka oddziel od białek i dodawaj stopniowo po jednym do ucieranej margaryny na przemian z łyżką mąki.
Kiedy masa dokładnie się połączy, dodaj następne żółtka i kolejne porcje mąki. Cały czas miksując na niewielkich obrotach aż do wyczerpania wszystkich składników. Na koniec dodaj Proszek do pieczenia.
Białka ubij oddzielnie z resztą cukru i delikatnie połącz z ukręconym ciastem.
Tortownicę wyłóż pergaminem i wylej łyżkę ciasta. Rozsmaruj w nieregularne kształty zachowując kształt okręgu.
Wstaw tortownicę do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Zapiekaj do momentu zrumienienia.
Wyjmij tortownicę i wylej kolejną łyżkę ciasta ponownie zapiekając.
Im warstwy będą cieńsze tym ciasto będzie miało ładniejszy wygląd.
Proces ten powtarzamy aż do zużycia wszystkich składników.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0