Sałatka z żółtym serem i boczkiem
17min
Łatwy
1 łyżka
0.5
Czerwona cebula
10
Cebulka marynowana
0.5 puszka
Kukurydza
5
Pieczarki marynowane
30 g
Ser żółty
50 g
Boczek wędzony
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
11.72 g
Węglowodany
29.71 g
Tłuszcze
27.66 g
Wartość energetyczna
403.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
3 min
Cebulę obrać, pokroić w piórka, przełożyć do miski.
Krok 2
2 min
Cebulki marynowane wyjąć z zalewy i przekroić na pół każdą. Dodać je do cebuli w misce.
Krok 3
2 min
Pieczarki wyjąć z zalewy, przekroić na 4 części każdą, wrzucić do miski.
Krok 4
5 min
Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser i kukurydzę wrzucić do miski.
Krok 5
2 min
Boczek pokroić w małą kostkę. Dodać go do pozostałych składników.
Krok 6
2 min
Do sałatki dodać trochę soli i pieprzu oraz majonez.
Krok 7
1 min
Dokładnie wymieszać.
Sałatka z żółtym serem i boczkiem, w przeciwieństwie do większości sałatek, jest niezwykle sycąca i już kilka jej kęsów wystarczy aby się najeść. Nie traci przy tym na smakowitości, której odmówić jej nie można. Połączenie sera i boczku, które jest w tej potrawie dominujące, na długo pozostanie w naszej pamięci i sprawi, że nie będziemy chcieli jeść nic innego. Pycha!
Komentarze 0