Sałatka z wędzoną rybą
36min
Łatwy
125
ml
500
g
Makrela
4
Ogórki konserwowe
3
Cebula
2
10
Śliwki w occie
2
łyżek
Posiekany szczypiorek
2
łyżek
Jogurt naturalny
1
łyżeczka
Musztarda
trochę
Sok z cytryny
trochę
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
17.19 g
Tłuszcze
29.02 g
Wartość energetyczna
465.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Rybę obierz ze skóry, dokładnie usuń ości i podziel na kawałki.
Krok 2
5 min
Ogórki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 3
5 min
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W trakcie ucierania skrapiaj sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Śliwki pokrój w paseczki.
Krok 5
5 min
Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą.
Krok 6
5 min
Przygotowane składniki sałatki połącz. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z sosem.
Krok 7
1 min
Na koniec posyp szczypiorkiem.
Sałatka z wędzoną rybą to wyraziste danie, które na długo pozostaje w pamięci. Świetnie nadaje się na pożywny lunch, ale też jako przekąska na wytworne przyjęcie. Do przygotowania sałatki potrzebujemy ogórka konserwowego, cebulę i … owoce. Mowa tu oczywiście o jabłku i oryginalnych w smaku śliwkach marynowanych w occie. Tak zestawione składniki, wzbogacone Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i kwaskowatym jogurtem naturalnym, stworzą idealną kompozycję.
Komentarze 0