Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z wędzoną rybą

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Makrela
4 
Ogórki konserwowe
3 
Cebula
2 
Jabłka
10 
Śliwki w occie
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Rybę obierz ze skóry, dokładnie usuń ości i podziel na kawałki.
Krok 2
5 min
Ogórki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 3
5 min
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W trakcie ucierania skrapiaj sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Śliwki pokrój w paseczki.
Krok 5
5 min
Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą.
Krok 6
5 min
Przygotowane składniki sałatki połącz. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z sosem.
Krok 7
1 min
Na koniec posyp szczypiorkiem.
Sałatka z wędzoną rybą

Krok 1 z 7

Rybę obierz ze skóry, dokładnie usuń ości i podziel na kawałki.

Sałatka z wędzoną rybą

Krok 2 z 7

Ogórki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.

Sałatka z wędzoną rybą

Krok 3 z 7

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W trakcie ucierania skrapiaj sokiem z cytryny.

Sałatka z wędzoną rybą

Krok 4 z 7

Śliwki pokrój w paseczki.

Sałatka z wędzoną rybą

Krok 5 z 7

Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą.

Sałatka z wędzoną rybą

Krok 6 z 7

Przygotowane składniki sałatki połącz. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z sosem.

Sałatka z wędzoną rybą

Krok 7 z 7

Na koniec posyp szczypiorkiem.

Sałatka z wędzoną rybą to wyraziste danie, które na długo pozostaje w pamięci. Świetnie nadaje się na pożywny lunch, ale też jako przekąska na wytworne przyjęcie. Do przygotowania sałatki potrzebujemy ogórka konserwowego, cebulę i … owoce. Mowa tu oczywiście o jabłku i oryginalnych w smaku śliwkach marynowanych w occie. Tak zestawione składniki, wzbogacone Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i kwaskowatym jogurtem naturalnym, stworzą idealną kompozycję.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika