Sałatka z pieczarek marynowanych
27min
Łatwy
100 ml
1 słoik
Pieczarki marynowane
1 szklanka
Kukurydza Konserwowa
2
Korniszon
0.5 szklanka
Groszek konserwowy
2
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
11.05 g
Węglowodany
17.81 g
Tłuszcze
30.01 g
Wartość energetyczna
388.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
2 min
Kukurydzę i groszek wylać na sito, osączyć.
Krok 2
10 min
Pieczarki i ogórki pokroić w cienkie plasterki.
Krok 3
10 min
Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
3 min
Pieczarki, ogórki, kukurydzę, jajka i groszek wymieszać z majonezem.
Krok 5
2 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Smakowita sałatka z pieczarek marynowanych będzie nie lada przysmakiem dla wielbicieli warzyw marynowanych i konserwowych. Połączenie słodko-kwaśnych warzyw i jajek, doprawionych solą, pieprzem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY sprawi, że sałatka z pieczarek marynowanych będzie smakowitą przekąską na każdą porę roku.
Komentarze 0