Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowita sałatka z marynowanych pieczarek będzie nie lada przysmakiem dla wielbicieli warzyw marynowanych i konserwowych. Połączenie słodko-kwaśnych warzyw i jajek, doprawionych solą, pieprzem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY sprawi, że sałatka z marynowanych pieczarek będzie smakowitą przekąską na każdą porę roku. Ta dobra sałatka z pieczarkami marynowanymi podawana z pieczywem może być kolacją albo jedną z potraw podawanych na świątecznym stole czy na przyjęciu - jako część tak zwanej zimnej płyty. Przepis na sałatkę z marynowanych pieczarek to ciekawa odmiana dla takich klasyków, jak tradycyjna sałatka jarzynowa albo sałatka z tuńczyka. Warto wybrać ten przepis na sałatkę z pieczarek marynowanych, gdy nie masz zbyt wiele czasu, a chcesz szybko podać coś dla gości. Danie nie wymaga gotowania warzyw ani innych specjalnych przygotowań. Wystarczy chwila na przygotowanie jaj na twardo, a reszta składników trafia do miski z sałatką prosto z puszki albo ze słoiczka. Wystarczy wszystko pokroić, dodać majonez i dobrze wymieszać. Istnieje także alternatywny sposób podania. Dobra sałatka z pieczarkami marynowanymi może być serwowana także jako danie warstwowe, gdzie składniki położone są jedne na drugich, a łączą się ze sobą dopiero po nałożeniu porcji na talerz.
Sałatka z pieczarek marynowanych przepis łatwy i szybki przygotuje każdy, nawet jeśli na co dzień nie zajmuje się gotowaniem. Co ważne, nadaje się do jedzenia nie tylko świeżo po przyrządzeniu, ale też na drugi dzień. Można przechowywać ją w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku. W tej formie zabierzesz ją do pracy jako drugie śniadanie.
Najlepsza sałatka z pieczarkami marynowanymi nie wymaga wielu składników. Jednak podstawową recepturę można urozmaicić dodając na przykład paprykę albo czerwoną fasolkę. Istnieją różne wersje sałatki z pieczarkami marynowanymi, dlatego warto eksperymentować z proporcjami i dodatkami do opisanego bazowego sposobu na tę potrawę.
Zobacz inne polecane przepisy
Sałatka makaronowa z tuńczykiem
Azjatycka sałatka z makaronem konjac
Sałatka z tuńczyka z sosem tatarskim WINIARY w chrupiących bułeczkach
Kukurydzę i groszek wylej na sito i odsącz.
Pieczarki i ogórki pokrój w cienkie plasterki.
Jajka ugotuj na twardo, a po ostudzeniu pokrój w kostkę.
Pieczarki, ogórki, kukurydzę, jajka i groszek wymieszaj z majonezem.
Przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszna sałatka z pieczarkami marynowanymi jest gotowa.