Sałatka z kurczakiem i miodem
1 godz
Łatwy
3
łyżek
1
Filet z kurczaka
2
łyżek
Olej
1
Cebula
1
łyżka
Musztarda
1
łyżka
Miód
1
Mała kapusta pekińska
3
łyżek
Rodzynki
1
puszka
Kukurydza Konserwowa
trochę
Sok z cytryny
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
13.73 g
Węglowodany
21.72 g
Tłuszcze
23.13 g
Wartość energetyczna
337.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
5 min
Filet z kurczaka pokrój w paseczki.
Krok 2
3 min
Dopraw go delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
15 min
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i dodaj na patelnię.
Krok 5
5 min
Smaż, aż cebula się zeszkli.
Krok 6
10 min
Na patelnię dodaj musztardę i miód. Całość ostudź.
Krok 7
5 min
Kapustę pokrój drobno.
Krok 8
5 min
Rodzynki zalej ciepłą wodą i dobrze odsącz.
Krok 9
2 min
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 10
3 min
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 11
2 min
Dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
Smakowita sałatka z kawałkami kurczaka smażonego z cebulką w musztardzie i miodzie, z kapustą pekińską, kukurydzą i rodzynkami, doprawiona Majonezem Omega.
Komentarze 0