Sałatka Lato w pełni
25min
Łatwy
100
g
Mix sałat
1
łodyga
Seler naciowy
1
Pomidor malinowy
1
Gruszki
125
g
Ser brie z orzechami
1
pęczek
Szczypiorek
1
szczypta
Pieprz czarny mielony
1
szczypta
Pieprz cytrynowy
trochę
Sól
1
Jajko
100
g
Boczek surowy wędzony
50
g
Orzechy włoskie
trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
14.26 g
Węglowodany
11.57 g
Tłuszcze
33.41 g
Wartość energetyczna
394.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
7 min
Sałatę myjemy i wrzucamy do miski. Seler naciowy, szczypiorek i orzechy włoskie drobno kroimy. Gruszkę, pomidora, ser brie kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dodajemy do miski z mixem sałat, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Krok 2
8 min
Jajka gotujemy.
Krok 3
5 min
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Sałatkę wykładamy na talerzu. Na górze układamy ugotowane połówki jajek.
Krok 4
5 min
Boczek podsmażamy. Podsmażony boczek również układamy na górze sałatki. Jajka dekorujemy sosem czosnkowym.
Sałatka idealna na śniadanie, letnie popołudnie, piknik, czy grilla. Sałatka jest zdrowa, syta i aromatyczna.
Komentarze 0