Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka Lato w pełni

(0)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest FitDusza
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100  g
Mix sałat
1  łodyga
Seler naciowy
1 
Pomidor malinowy
1 
Gruszki
125  g
Ser brie z orzechami
1  pęczek
Szczypiorek
1  szczypta
Pieprz czarny mielony
1  szczypta
Pieprz cytrynowy
trochę
Sól
1 
Jajko
100  g
Boczek surowy wędzony
50  g
Orzechy włoskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.26 g
Węglowodany
11.57 g
Tłuszcze
33.41 g
Wartość energetyczna
394.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
7 min
Sałatę myjemy i wrzucamy do miski. Seler naciowy, szczypiorek i orzechy włoskie drobno kroimy. Gruszkę, pomidora, ser brie kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dodajemy do miski z mixem sałat, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Krok 2
8 min
Jajka gotujemy.
Krok 3
5 min
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Sałatkę wykładamy na talerzu. Na górze układamy ugotowane połówki jajek.
Krok 4
5 min
Boczek podsmażamy. Podsmażony boczek również układamy na górze sałatki. Jajka dekorujemy sosem czosnkowym.
Sałatka Lato w pełni

Krok 1 z 4

Sałatę myjemy i wrzucamy do miski. Seler naciowy, szczypiorek i orzechy włoskie drobno kroimy. Gruszkę, pomidora, ser brie kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dodajemy do miski z mixem sałat, doprawiamy do smaku i mieszamy.

Sałatka Lato w pełni

Krok 2 z 4

Jajka gotujemy.

Sałatka Lato w pełni

Krok 3 z 4

Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Sałatkę wykładamy na talerzu. Na górze układamy ugotowane połówki jajek.

Sałatka Lato w pełni

Krok 4 z 4

Boczek podsmażamy. Podsmażony boczek również układamy na górze sałatki. Jajka dekorujemy sosem czosnkowym.

Sałatka idealna na śniadanie, letnie popołudnie, piknik, czy grilla. Sałatka jest zdrowa, syta i aromatyczna.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha