
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka galopujący kurczak

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
60 minKrok 4
15 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 1 z 6
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na paski (ok. 2 cm x 8 cm). Przyprawy (papryka słodka, ostra, pieprz cayenne i sól) zmieszać, natrzeć nimi mięso.
Krok 2 z 6
Jajko zmiksować z 0,5 szklanki mąki i 0,25 szklanki mleka. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Krok 3 z 6
Zalać kurczaka ciastem naleśnikowym, odstawić na 60 minut.
Krok 4 z 6
W międzyczasie posiekać kapustę pekińską, zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółty ser i pokroić ogórka w kosteczkę. Zmieszać wszystko razem, doprawić solą i pieprzem, odstawić.
Krok 5 z 6
Kawałki kurczaka obtoczyć w pozostałej mące. Smażyć w głębokim tłuszczu, do zrumienienia. Po ostudzeniu każdy kawałek przekroić na trzy części.
Krok 6 z 6
Do sałatki dodać Majonez (najpierw odlać wodę, jeśli się wydzieliła), a następnie wymieszać z kurczakiem. Smacznego ;-)
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0