Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rumuńska mamałyga to tradycyjna rumuńska potrawa. Jest to danie bardzo proste w przygotowaniu i delikatne w smaku. Sprawdzi się jako podstawa do wielu rozmaitych wariacji śniadaniowych. Kaszę kukurydzianą możesz podawać z owocami lub z twarogiem i dżemem. Taka mamałyga z pewnością posmakuje najmłodszym biesiadnikom.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Wodę gotujemy, solimy i powoli wsypujemy kaszę.
Krok 2
30 min
Dodajemy łyżeczkę masła i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Jeśli kasza jest zbyt gęsta, dodajemy jeszcze trochę wrzącej wody, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Krok 1
z
2
Wodę gotujemy, solimy i powoli wsypujemy kaszę.
Krok 2
z
2
Dodajemy łyżeczkę masła i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Jeśli kasza jest zbyt gęsta, dodajemy jeszcze trochę wrzącej wody, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0