Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przekąski z tortilli to doskonały sposób na przystawki na każdej imprezie. Bez względu na to, czy organizujemy przyjęcie koktajlowe, czy raczej kameralną „domówkę”. Gotowe placki tortilli możesz wykorzystać na różne sposoby. Nasz pomysł na tortille to zestawienie znanych i lubianych składników. Placek posmarowany serkiem topionym i zrolowany z sałatą, wędliną i papryką to coś, co na pewno posmakuje gościom.
Taka przekąska z tortilli to coś, co możesz dopasować do swoich własnych wymagań i wykorzystać ulubione dodatki, takie jak oliwki, pierś z kurczaka lub serek twarogowy. Inną zaletą tego przepisu jest łatwość i krótki czas przygotowania. Zacznij od rozłożenia tortilli na płasko i posmarowania całości serkiem topionym. Na wierzch wyłóż liście sałaty. Na nią ułóż szynkę lub inną wędlinę, a na koniec posmaruj odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Na koniec posyp placek łyżką startego żółtego sera, a na wierzchu ułóż kolorowe papryki pokrojone w paseczki. Zwiń tortille w ciasną roladę, zawiń w folię aluminiową i odstaw do lodówki na około godzinę. Po wyjęciu pokrój je w plastry i w każdy z nich wbij wykałaczki. Tak przygotowane przystawki z tortilli wykorzystasz na imprezę andrzejkową lub sylwestrową. Od razu przygotuj większą porcję. Te smakołyki znikają w błyskawicznym tempie!
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy całe serkiem topionym, nastepnie wykładamy liśćmi sałaty.
Krok 2
5 min
Na sałacie układamy wędlinę i smarujemy z wierzchu majonezem.
Krok 3
5 min
Każdy płat tortilli posypujemy łyżką sera żółtego, a na wierzchu układamy kolorowe papryki pokrojone w paski.
Krok 4
5 min
Całość zawijamy w dość ciasną roladę, zawijamy w folię aluminiową.
Krok 5
60 min
Odkładamy do schłodzenia w lodówce na minimum godzinę.
Krok 6
5 min
Po wyjęciu kroimy na plastry, które podajemy na wykałaczkach.
Krok 1
z
6
Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy całe serkiem topionym, nastepnie wykładamy liśćmi sałaty.
Krok 2
z
6
Na sałacie układamy wędlinę i smarujemy z wierzchu majonezem.
Krok 3
z
6
Każdy płat tortilli posypujemy łyżką sera żółtego, a na wierzchu układamy kolorowe papryki pokrojone w paski.
Krok 4
z
6
Całość zawijamy w dość ciasną roladę, zawijamy w folię aluminiową.
Krok 5
z
6
Odkładamy do schłodzenia w lodówce na minimum godzinę.
Krok 6
z
6
Po wyjęciu kroimy na plastry, które podajemy na wykałaczkach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0