Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne, zdrowe i pożywne danie na codzienny obiad :)
Przygotowanie
50 min
Krok 1
30 min
Kasze i soczewicę ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej przez ok. 20 min. Dodać Zupę pomidorową WINIARY i gotować kolejne 10 min.
Krok 2
20 min
Cebulkę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą. Formujemy w pulpeciki z oliwką w środku. Smażymy z każdej strony. Podajemy razem z pęczotto.
Krok 1
z
2
Kasze i soczewicę ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej przez ok. 20 min. Dodać Zupę pomidorową WINIARY i gotować kolejne 10 min.
Krok 2
z
2
Cebulkę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą. Formujemy w pulpeciki z oliwką w środku. Smażymy z każdej strony. Podajemy razem z pęczotto.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
R
Roman
W składnikach jest mąka gryczana a ugotować trzeba pęczak. Co więc jest prawidłowe?
Winiary
Expert
Dziękujemy z uwagę. Już poprawiliśmy przepis. W czasie gotowania kaszotto zalecamy kontrolować ilość płynów, żeby kasze się nie spaliły – może się okazać, że trzeba będzie dolać nieco wody. Pozdrawiamy i życzymy smacznego! 😊
Komentarze 1