Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pomidorowe pęczotto z soczewicą i klopsikami z oliwkowym środkiem :)
Dodaj do CookBook

Pomidorowe pęczotto z soczewicą i klopsikami z oliwkowym środkiem :)

(1)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Mila
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
1  szklanka
Kasza jęczmienna perłowa
1  szklanka
Soczewica
1  szklanka
Kasza gryczana
300  g
Szynka mielona
1  słoik
Czarne oliwki
1 
Jajko
2  płaskich łyżek
Bułka tarta
1 
Cebula
trochę
Sól
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
1 
Czosnek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
68.4 g
Wartość energetyczna
530.1 kcal
Tłuszcze
19 g
Białko
24.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne, zdrowe i pożywne danie na codzienny obiad :)

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    30 min
    Kasze i soczewicę ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej przez ok. 20 min. Dodać Zupę pomidorową WINIARY i gotować kolejne 10 min.
  • Krok 2

    20 min
    Cebulkę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą. Formujemy w pulpeciki z oliwką w środku. Smażymy z każdej strony. Podajemy razem z pęczotto.
Pomidorowe pęczotto z soczewicą i klopsikami z oliwkowym środkiem :)

Krok 1 z 2

Kasze i soczewicę ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej przez ok. 20 min. Dodać Zupę pomidorową WINIARY i gotować kolejne 10 min.

Pomidorowe pęczotto z soczewicą i klopsikami z oliwkowym środkiem :)

Krok 2 z 2

Cebulkę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą. Formujemy w pulpeciki z oliwką w środku. Smażymy z każdej strony. Podajemy razem z pęczotto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Roman

W składnikach jest mąka gryczana a ugotować trzeba pęczak. Co więc jest prawidłowe?
Anonim (niezweryfikowany) 07/29/2023-03:50 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 08/01/2023-11:55 CEST
Dziękujemy z uwagę. Już poprawiliśmy przepis. W czasie gotowania kaszotto zalecamy kontrolować ilość płynów, żeby kasze się nie spaliły – może się okazać, że trzeba będzie dolać nieco wody. Pozdrawiamy i życzymy smacznego! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron i klopsiki pomidorowe w sosie

    Makaron i klopsiki pomidorowe w sosie

    55 min Łatwy
  • Ogórki w zalewie pomidorowej

    Ogórki w zalewie pomidorowej

    4 godz 42 min Łatwy
  • LODY POMIDOROWE Z KARMELEM POMIDOROWYM

    LODY POMIDOROWE Z KARMELEM POMIDOROWYM

    9 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu