Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pietruszkowy dorsz z puree z bobu
Dodaj do CookBook

Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest mysza75
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Bób
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Jogurt grecki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
2 
Dorsz
1  pęczek
Natka pietruszki
0.5  szklanka
Olej
trochę
Sól
2  łyżek
Starty parmezan
trochę
Przyprawa do ryb
1 
Cytryna
1 
Papryczka chili
trochę
Pieprz
trochę
Sos Czosnkowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.7 g
Wartość energetyczna
444 kcal
Tłuszcze
27.9 g
Białko
29.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lekki, szybki i jaki dobry obiad z bobem, dorszem, natką pietruszki i pysznym zimnym sosem ziołowym. Puree z bobu jest delikatne i maślane, ryba soczysta. Obiad zrobimy w 30 minut.

Przygotowanie

61 min
  • Krok 1

    10 min
    Pure:Bób gotuję pięć minut w osolonej wodzie, podczas gotowania sprawdzam jego twardość, nie ma być rozgotowany. Odcedzam, przelewam zimną wodą, i obieram. Kilka ziaren zostawiam do dekoracji. Do bobu dodaję masło, jogurt, sól, pieprz i miksuję blenderem.
  • Krok 2

    25 min
    Ryba:Dorsza myję, osuszam, filetuję i posypuję solą, pieprzem, przyprawą do ryb i odstawiam na 15 minut do lodówki.
  • Krok 3

    25 min
    Natkę pietruszki kroję, przekładam do pojemnika, dodaję ser i miksuję blenderem, dolewam stopniowo olej. Na końcu doprawiam solą, pieprzem. Kawałki ryb przekładam do naczynia do zapiekania, smaruję pastą pietruszkową. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni potem zmniejszam do 170 stopni i wstawiam naczynie i piekę około 10-15 minut. Moja ryba była cienka, jak za długo będziemy piec wysuszy się.
  • Krok 4

    1 min
    Rybę podaję z sosem ziołowym, pure, cytryną, ziarnami bobu, posypuję zmielonym chili.
Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

Krok 1 z 4

Składniki: Bób, Masło, Jogurt grecki, Sól, Pieprz

Pure:Bób gotuję pięć minut w osolonej wodzie, podczas gotowania sprawdzam jego twardość, nie ma być rozgotowany. Odcedzam, przelewam zimną wodą, i obieram. Kilka ziaren zostawiam do dekoracji. Do bobu dodaję masło, jogurt, sól, pieprz i miksuję blenderem.

Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

Krok 2 z 4

Ryba:Dorsza myję, osuszam, filetuję i posypuję solą, pieprzem, przyprawą do ryb i odstawiam na 15 minut do lodówki.

Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

Krok 3 z 4

Natkę pietruszki kroję, przekładam do pojemnika, dodaję ser i miksuję blenderem, dolewam stopniowo olej. Na końcu doprawiam solą, pieprzem. Kawałki ryb przekładam do naczynia do zapiekania, smaruję pastą pietruszkową. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni potem zmniejszam do 170 stopni i wstawiam naczynie i piekę około 10-15 minut. Moja ryba była cienka, jak za długo będziemy piec wysuszy się.

Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

Krok 4 z 4

Rybę podaję z sosem ziołowym, pure, cytryną, ziarnami bobu, posypuję zmielonym chili.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Torcik pietruszkowy z kremem budyniowym

    Torcik pietruszkowy z kremem budyniowym

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu