Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tajemniczo brzmiące pappardelle to włoski makaron (płaskie, długie i szerokie wstążki), który powinno się podawać na dużym talerzu z wyłożonymi na wierzchu dodatkami. Zainspirowaliśmy się włoską kuchnią i stworzyliśmy przepis na nieco inne pappardelle – z cukinii i marchewki, podawane z wędzonym łososiem i Sosem czosnkowym WINIARY. Aby pappardelle z cukinii i marchewki wyszło idealne, warzywa obieraj szeroką obieraczką – ostrożnie, aby wstążki były jak najdłuższe.
Przygotowanie
14 min
Krok 1
10 min
Obieraczką do warzyw wyciąć wstążki z cukinii i marchewki.
Krok 2
1 min
Przez maksymalnie 1 min na niewielkiej ilości oleju i bardzo gorącej patelni przesmażać krótko warzywa.
Krok 3
2 min
Na patelni doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
1 min
Podawać z cienkimi plastrami wędzonego łososia i Sosem czosnkowym Winiary.
Krok 1
z
4
Obieraczką do warzyw wyciąć wstążki z cukinii i marchewki.
Krok 2
z
4
Przez maksymalnie 1 min na niewielkiej ilości oleju i bardzo gorącej patelni przesmażać krótko warzywa.
Krok 3
z
4
Na patelni doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
z
4
Podawać z cienkimi plastrami wędzonego łososia i Sosem czosnkowym Winiary.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0