Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryba smażona nototenia smakuje na zimno i na ciepło. Dzięki temu możemy ją jeść zarówno na obiad, jak i w trakcie szykownej kolacji. Ta ryba nie jest częstym gościem na naszych stołach, co zmieni się po wypróbowaniu tego przepisu. Jej mięso jest niezwykle delikatne i smaczne. Pycha!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
15 min
W rondelku rozgrzać masło (do masła można dodać trochę oliwy). Włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 3
1 min
Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez.
Krok 1
z
3
Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
z
3
W rondelku rozgrzać masło (do masła można dodać trochę oliwy). Włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 3
z
3
Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0