Nototenia smażona na maśle
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.06 g
Węglowodany
0.84 g
Tłuszcze
92.85 g
Wartość energetyczna
881.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
15 min
W rondelku rozgrzać masło (do masła można dodać trochę oliwy). Włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 3
1 min
Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez.
Ryba smażona nototenia smakuje na zimno i na ciepło. Dzięki temu możemy ją jeść zarówno na obiad, jak i w trakcie szykownej kolacji. Ta ryba nie jest częstym gościem na naszych stołach, co zmieni się po wypróbowaniu tego przepisu. Jej mięso jest niezwykle delikatne i smaczne. Pycha!
Komentarze 0