Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Małże przygotowane w ten sposób doskonałe są dla osób które po raz pierwszy chcą je spróbować, są delikatne i smaczne.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy małże (mogą być świeże, jeśli mamy mrożone należy je wcześniej rozmrozić).
Krok 2
10 min
Wlewamy wino oraz śmietankę. Dodajemy pastę z czosnku. Liście kolendry siekamy i posypujemy na wierzchu wywaru. Delikatnie pieprzymy. Przykrywamy garnek i doprowadzamy do zagotowania. W momencie, gdy całość zaczyna się pienić i otworzą się muszelki danie jest już gotowe.
Krok 1
z
2
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy małże (mogą być świeże, jeśli mamy mrożone należy je wcześniej rozmrozić).
Krok 2
z
2
Wlewamy wino oraz śmietankę. Dodajemy pastę z czosnku. Liście kolendry siekamy i posypujemy na wierzchu wywaru. Delikatnie pieprzymy. Przykrywamy garnek i doprowadzamy do zagotowania. W momencie, gdy całość zaczyna się pienić i otworzą się muszelki danie jest już gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0