Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2
65 min
Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).
Krok 3
15 min
Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.
Krok 1
z
3
Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2
z
3
Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).
Krok 3
z
3
Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0