Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Magiczny sernik z rosą

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5 szklanka
Cukier
1 łyżka
250 g
Margaryna
3 
Żółtko
1 kg
Twaróg półtłusty
4 
Jajko
1 szklanka
Cukier
1 paczka
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
1 paczka
2 szklanek
Mleko
0.5 
Sok z cytryny
0.5 szklanka
Oliwa z oliwek
3 
Białko
0.5 szklanka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.58 g
Wartość energetyczna
341.19 kcal
Białko
9.92 g
Tłuszcze
18.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
25 min
Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2
65 min
Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).
Krok 3
15 min
Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.
Magiczny sernik z rosą

Krok 1 z 3

Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Magiczny sernik z rosą

Krok 2 z 3

Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).

Magiczny sernik z rosą

Krok 3 z 3

Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.

Bardzo delikatny sernik z kroplami rosy
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika