Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Magiczny sernik z rosą

Magiczny sernik z rosą

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aarent

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5  szklanka
Cukier
1  łyżka
Cukier wanilinowy
250  g
Margaryna
3 
Żółtko
1  kg
Twaróg półtłusty
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy
2  szklanek
Mleko
0.5 
Sok z cytryny
0.5  szklanka
Oliwa z oliwek
3 
Białko
0.5  szklanka
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.92 g
Węglowodany
36.58 g
Tłuszcze
18.08 g
Wartość energetyczna
341.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bardzo delikatny sernik z kroplami rosy

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    25 min
    Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.
  • Krok 2

    65 min
    Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).
  • Krok 3

    15 min
    Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.
Magiczny sernik z rosą

Krok 1 z 3

Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Magiczny sernik z rosą

Krok 2 z 3

Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).

Magiczny sernik z rosą

Krok 3 z 3

Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy
  • Miodownik z masą budyniową

    Miodownik z masą budyniową

    1 godz 40 min Łatwy
  • Marlenka czekoladowa

    Marlenka czekoladowa

    4 godz Łatwy
  • Ciasto z truskawkami i bezą

    Ciasto z truskawkami i bezą

    2 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu