
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Krucha pierś z indyka z morelami w cieście francuskim
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
0 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
0 minKrok 8
5 minKrok 9
5 minKrok 10
0 minKrok 11
0 minKrok 12
5 minKrok 1 z 12
Filet natknij długim nożem na całej jego długości, tak aby postała w nim wąska i długa kieszonka.
Krok 2 z 12
Powstałe nacięcie wypełnij równomiernie na całej długości mięsa suszonymi morelami.
Krok 3 z 12
Kostkę Mięsną WINIARY pokrój nożem, aż powstanie z niej proszek.
Krok 4 z 12
Mięso natrzyj z zewnątrz pokruszoną Kostką Mięsną WINIARY, włóż do lodówki i pozostaw do zamarynowania na ok. 3 – 12 godzin.
Krok 5 z 12
Posiekane orzechy wymieszaj z pokruszonymi krakersami i roztopionym masłem.
Krok 6 z 12
Na rozwałkowane ciasto francuskie połóż filet z indyka. Obłóż go dokładnie masą z mielonych orzechów, krakersów i masła, a następnie przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego, tak aby dokładnie przylegało do mięsa.
Krok 7 z 12
Całość piecz przez ok. 30–40 minut w temperaturze 200°C.
Krok 8 z 12
Morele pokrój w paski.
Krok 9 z 12
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i obsmaż na patelni.
Krok 10 z 12
Dodaj morele i duś chwilę. Zalej białym winem i poczekaj aż odparuje alkohol.
Krok 11 z 12
Dodaj wodę oraz Kostkę Mięsną WINIARY i całość gotuj aż sos zredukuje się o 1/4.
Krok 12 z 12
Na koniec dodaj śmietankę, posiekany szczypiorek oraz masło. W razie potrzeby sos zagęść przy pomocy zasmażki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0