Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jaskółcze gniazda

0
76 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
600 g
Karkówka
4 łyżek
Natka pietruszki
4 plastrów
Szynka wędzona
4 
Jajko gotowane na twardo
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
35.79 g
Węglowodany
5.31 g
Tłuszcze
21.18 g
Wartość energetyczna
363.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

76 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprósz solą i pieprzem. Na płacie mięsa połóż natkę, plaster szynki i obrane ze skorupki jajko. Zwiń w roladę (możesz związać nicią) i obtocz dokładnie w mące.
Krok 2
10 min
Obsmażaj na rozgrzanym oleju na rumiano.
Krok 3
35 min
Przełóż do rondla, podlej 1 szklanką gorącej wody. Duś pod przykryciem przez 35 minut.
Krok 4
10 min
Wyjmij mięso, zdejmij nici i przekrój na połowę.
Krok 5
5 min
Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do sosu, zagotuj.
Krok 6
1 min
Mięso podaj z sosem i odrobiną zielonych akcentów.
Jaskółcze gniazda

Krok 1 z 6

Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprósz solą i pieprzem. Na płacie mięsa połóż natkę, plaster szynki i obrane ze skorupki jajko. Zwiń w roladę (możesz związać nicią) i obtocz dokładnie w mące.

Jaskółcze gniazda

Krok 2 z 6

Obsmażaj na rozgrzanym oleju na rumiano.

Jaskółcze gniazda

Krok 3 z 6

Przełóż do rondla, podlej 1 szklanką gorącej wody. Duś pod przykryciem przez 35 minut.

Jaskółcze gniazda

Krok 4 z 6

Wyjmij mięso, zdejmij nici i przekrój na połowę.

Jaskółcze gniazda

Krok 5 z 6

Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do sosu, zagotuj.

Jaskółcze gniazda

Krok 6 z 6

Mięso podaj z sosem i odrobiną zielonych akcentów.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika