Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach
45min
Łatwy
230
g
Wędzony pstrąg
4
Jajko
0.5
puszka
Kukurydza
1
łyżka
Kapary
50
g
Papryka Konserwowa
trochę
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
19 g
Węglowodany
12.17 g
Tłuszcze
24.38 g
Wartość energetyczna
342.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Krok 2
15 min
Muszle makaronowe gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 3
15 min
Pstrąga oddzielić od ości i skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z pokrojoną w paski papryką, jajkami, kukurydzą, kaparami i szczypiorkiem. Dodać sos tatarski Winiary, doprawić do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Ugotowane muszle faszerować sałatką i układać na talerzykach. Całość udekorować sosem.
Komentarze 0