Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

230 g
Wędzony pstrąg
4 
Jajko
0.5 puszka
Kukurydza
1 łyżka
Kapary
50 g
Papryka Konserwowa
1 trochę
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
342.25 kcal
Białko
19 g
Tłuszcze
24.38 g
Węglowodany
12.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Krok 2
15 min
Muszle makaronowe gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 3
15 min
Pstrąga oddzielić od ości i skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z pokrojoną w paski papryką, jajkami, kukurydzą, kaparami i szczypiorkiem. Dodać sos tatarski Winiary, doprawić do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Ugotowane muszle faszerować sałatką i układać na talerzykach. Całość udekorować sosem.
Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

Krok 1 z 4

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.

Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

Krok 2 z 4

Muszle makaronowe gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia.

Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

Krok 3 z 4

Pstrąga oddzielić od ości i skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z pokrojoną w paski papryką, jajkami, kukurydzą, kaparami i szczypiorkiem. Dodać sos tatarski Winiary, doprawić do smaku i całość dokładnie wymieszać.

Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

Krok 4 z 4

Ugotowane muszle faszerować sałatką i układać na talerzykach. Całość udekorować sosem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika