Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czyż nie jest prawdą, że jedzenie przygotowane w domu smakuje wyjątkowo smacznie? Oczywiście, że tak! Dlatego skorzystaj z bajecznie prostego przepisu na herbatniki domowe i wyczaruj je w swojej kuchni dla siebie i najbliższych. Zrobienie herbatników zajmuje kilka chwil, a najdłuższą częścią przygotowań ciasta jest jego leżakowanie w lodówce. Herbatniki z tego przepisu wychodzą idealnie kruche i delikatne. Wypróbuj koniecznie!
Przygotowanie
95 min
Krok 1
15 min
Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto, następnie zawijamy w folię.
Krok 2
60 min
Odkładamy na godzinę do lodówki.
Krok 3
10 min
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy krążki.
Krok 4
10 min
Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez około 10 minut (aż się zarumienią) i gotowe!
Krok 1
z
4
Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto, następnie zawijamy w folię.
Krok 2
z
4
Odkładamy na godzinę do lodówki.
Krok 3
z
4
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy krążki.
Krok 4
z
4
Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez około 10 minut (aż się zarumienią) i gotowe!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0