Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Halinka

Halinka

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 33onaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym z cukrem WINIARY
5 
Jajko
5  łyżek
Mąka tortowa
1  szklanka
Cukier
150  g
Orzechy włoskie
3 
Białko
120  g
Cukier
1  łyżka
Miód
0.5  łyżka
Mąka ziemniaczana
0.5  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  paczka
Krem karpatka
1  łyżeczka
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.24 g
Węglowodany
22.2 g
Tłuszcze
7.11 g
Wartość energetyczna
173.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto z budyniem waniliowym to bogate i wykwintne ciasto, które pięknie prezentuje się na paterze. Przekładane warstwy z biszkoptu, Budyniu o smaku waniliowym oraz bezy orzechowej zadziwią ciekawym połączeniem smakowym. Ciasto wspaniale smakuje razem z gorzką kawą lub herbatą. Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony http://kreatywnakuchnia.pl/zobacz-przepis/halinka

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    10 min
    BISZKOPT: Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku.
  • Krok 2

    5 min
    Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach.
  • Krok 3

    40 min
    Piec ok. 40 minut w temp. 170 st.
  • Krok 4

    10 min
    BEZA ORZECHOWA: Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami.
  • Krok 5

    30 min
    Mieszaninę wylać do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok. 20-30 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej masy dodać sok z cytryny i wymieszać.
  • Krok 7

    5 min
    Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem, a następnie połową masy. Przykryć bezą orzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem.
Halinka

Krok 1 z 7

BISZKOPT: Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku.

Halinka

Krok 2 z 7

Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach.

Halinka

Krok 3 z 7

Piec ok. 40 minut w temp. 170 st.

Halinka

Krok 4 z 7

BEZA ORZECHOWA: Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami.

Halinka

Krok 5 z 7

Mieszaninę wylać do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok. 20-30 minut.

Halinka

Krok 6 z 7

Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej masy dodać sok z cytryny i wymieszać.

Halinka

Krok 7 z 7

Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem, a następnie połową masy. Przykryć bezą orzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    2 godz 43 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Tort orzechowo-kokosowy

    Tort orzechowo-kokosowy

    1 godz 35 min Łatwy
  • Jabłecznik z bitą śmietaną

    Jabłecznik z bitą śmietaną

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu