Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Halinka
Dodaj do CookBook

Halinka

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym z cukrem WINIARY
5 
Jajko
5  łyżek
Mąka tortowa
1  szklanka
Cukier
150  g
Orzechy włoskie
3 
Białko
120  g
Cukier
1  łyżka
Miód
0.5  łyżka
Mąka ziemniaczana
0.5  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  paczka
Krem karpatka
1  łyżeczka
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.2 g
Wartość energetyczna
173.4 kcal
Tłuszcze
7.1 g
Białko
4.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto z budyniem waniliowym to bogate i wykwintne ciasto, które pięknie prezentuje się na paterze. Przekładane warstwy z biszkoptu, Budyniu o smaku waniliowym oraz bezy orzechowej zadziwią ciekawym połączeniem smakowym. Ciasto wspaniale smakuje razem z gorzką kawą lub herbatą. Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony http://kreatywnakuchnia.pl/zobacz-przepis/halinka

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    10 min
    BISZKOPT: Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku.
  • Krok 2

    5 min
    Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach.
  • Krok 3

    40 min
    Piec ok. 40 minut w temp. 170 st.
  • Krok 4

    10 min
    BEZA ORZECHOWA: Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami.
  • Krok 5

    30 min
    Mieszaninę wylać do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok. 20-30 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej masy dodać sok z cytryny i wymieszać.
  • Krok 7

    5 min
    Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem, a następnie połową masy. Przykryć bezą orzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem.
Halinka

Krok 1 z 7

BISZKOPT: Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku.

Halinka

Krok 2 z 7

Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach.

Halinka

Krok 3 z 7

Piec ok. 40 minut w temp. 170 st.

Halinka

Krok 4 z 7

BEZA ORZECHOWA: Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami.

Halinka

Krok 5 z 7

Mieszaninę wylać do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok. 20-30 minut.

Halinka

Krok 6 z 7

Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej masy dodać sok z cytryny i wymieszać.

Halinka

Krok 7 z 7

Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem, a następnie połową masy. Przykryć bezą orzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu