Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Halinka

0
110 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
5 łyżek
Mąka tortowa
1 szklanka
Cukier
150 g
Orzechy włoskie
3 
Białko
120 g
Cukier
1 łyżka
Miód
0.5 łyżka
Mąka ziemniaczana
0.5 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 paczka
Krem karpatka
1 łyżeczka
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.24 g
Wartość energetyczna
173.5 kcal
Węglowodany
22.2 g
Tłuszcze
7.11 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
10 min
BISZKOPT: Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku.
Krok 2
5 min
Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach.
Krok 3
40 min
Piec ok. 40 minut w temp. 170 st.
Krok 4
10 min
BEZA ORZECHOWA: Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami.
Krok 5
30 min
Mieszaninę wylać do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok. 20-30 minut.
Krok 6
10 min
Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej masy dodać sok z cytryny i wymieszać.
Krok 7
5 min
Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem, a następnie połową masy. Przykryć bezą orzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem.
Halinka

Krok 1 z 7

BISZKOPT: Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku.

Halinka

Krok 2 z 7

Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach.

Halinka

Krok 3 z 7

Piec ok. 40 minut w temp. 170 st.

Halinka

Krok 4 z 7

BEZA ORZECHOWA: Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami.

Halinka

Krok 5 z 7

Mieszaninę wylać do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok. 20-30 minut.

Halinka

Krok 6 z 7

Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej masy dodać sok z cytryny i wymieszać.

Halinka

Krok 7 z 7

Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem, a następnie połową masy. Przykryć bezą orzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem.

Ciasto z budyniem waniliowym to bogate i wykwintne ciasto, które pięknie prezentuje się na paterze. Przekładane warstwy z biszkoptu, Budyniu o smaku waniliowym oraz bezy orzechowej zadziwią ciekawym połączeniem smakowym. Ciasto wspaniale smakuje razem z gorzką kawą lub herbatą. Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony http://kreatywnakuchnia.pl/zobacz-przepis/halinka
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika