Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gorąca czekolada do picia jest idealna na chłodne wieczory jesiennie i zimowe. Jak zrobić gorącą czekoladę? Podpowiadamy! Jest idealna z piankami lub bitą śmietaną.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
3 min
Podgrzewamy w garnku mleko razem ze śmietanką.
Krok 2
8 min
Dodajemy pokruszone wcześniej 2 tabliczki czekolady. Mieszamy cały czas do momentu, kiedy czekolada się rozpuści.
Krok 3
1 min
Gorącą czekoladę podajemy w filiżankach.
Krok 1
z
3
Podgrzewamy w garnku mleko razem ze śmietanką.
Krok 2
z
3
Dodajemy pokruszone wcześniej 2 tabliczki czekolady. Mieszamy cały czas do momentu, kiedy czekolada się rozpuści.
Krok 3
z
3
Gorącą czekoladę podajemy w filiżankach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
L
Leon
mam zrobić przepis na lekcję
A
Adrian
jeszcze nie wiem ale to mi chyba będzie smakować.
Winiary
Expert
Adrianie, trzeba spróbować! Na czekoladę zawsze można liczyć - czekolada rozumie :) Pozdrawiamy!
M
Marta
Pycha.Polecam
Winiary
Expert
My również polecamy! Taki przepis zasługuje na częste powtórki :)
Komentarze 3