Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Golonki z indyka

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Golonka z indyka
5 łyżek
Olej
120 g
Koncentrat pomidorowy
100 ml
Czerwone wino
4 ząbków
Czosnek
2 
Cebula
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
785.73 kcal
Tłuszcze
46.82 g
Białko
72.64 g
Węglowodany
11.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
2 min
Kostkę Bulionu rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Golonki delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i zrumień na rozgrzanym oleju.
Krok 3
7 min
Następnie posmaruj koncentratem i przypiecz ze wszystkich stron, podlej winem.
Krok 4
5 min
Obierz czosnek i cebulę.
Krok 5
3 min
Golonki przełóż do garnka, podlej bulionem, dodaj czosnek, cebulę, pieprz i paprykę do smaku.
Krok 6
60 min
Duś na wolnym ogniu około 60 minut, często przewracając.
Golonki z indyka

Krok 1 z 6

Kostkę Bulionu rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.

Golonki z indyka

Krok 2 z 6

Golonki delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i zrumień na rozgrzanym oleju.

Golonki z indyka

Krok 3 z 6

Następnie posmaruj koncentratem i przypiecz ze wszystkich stron, podlej winem.

Golonki z indyka

Krok 4 z 6

Obierz czosnek i cebulę.

Golonki z indyka

Krok 5 z 6

Golonki przełóż do garnka, podlej bulionem, dodaj czosnek, cebulę, pieprz i paprykę do smaku.

Golonki z indyka

Krok 6 z 6

Duś na wolnym ogniu około 60 minut, często przewracając.

Coś dla miłośników rozgrzewających dań z charakterem: golonki z indyka z przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, obsmażane, a potem duszone w aromatycznym Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, koncentratu pomidorowego, cebuli i czosnku. Doskonałe na obiad w chłodny dzień, najlepiej w towarzystwie porcji ziemniaków (z wody lub z patelni) oraz kiszonej kapusty - zasmażanej lub w postaci surówki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika