Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gnocchii z pomidorami i bazylią

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Italia Neapolitański WINIARY
50 ml
Śmietana 12%
500 g
Gnocchi
200 g
Pomidorki koktajlowe
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Bazylia świeża
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
5.56 g
Węglowodany
49.92 g
Tłuszcze
3.04 g
Wartość energetyczna
252.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
7 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
5 min
Gnocchi przygotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 3
3 min
Pomidory przekrój na połowę.
Krok 4
2 min
Czosnek pokrój na paseczki.
Krok 5
5 min
Rozgrzej olej, zeszklij czosnek, dodaj pomidory, posól i przesmaż razem przez minutę. Dodaj bazylię, wymieszaj.
Krok 6
5 min
Gnocchi wymieszaj z sosem i pomidorami.
Gnocchii z pomidorami i bazylią

Krok 1 z 6

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.

Gnocchii z pomidorami i bazylią

Krok 2 z 6

Gnocchi przygotuj według wskazówek na opakowaniu.

Gnocchii z pomidorami i bazylią

Krok 3 z 6

Pomidory przekrój na połowę.

Gnocchii z pomidorami i bazylią

Krok 4 z 6

Czosnek pokrój na paseczki.

Gnocchii z pomidorami i bazylią

Krok 5 z 6

Rozgrzej olej, zeszklij czosnek, dodaj pomidory, posól i przesmaż razem przez minutę. Dodaj bazylię, wymieszaj.

Gnocchii z pomidorami i bazylią

Krok 6 z 6

Gnocchi wymieszaj z sosem i pomidorami.

Myśląc o Włoszech od razu przed oczami widzimy przeróżne makarony. Skupmy się tym razem na kluskach - gnocchi. Po włosku oznaczają dosłownie „grudki”. Dodaj do nich połówki pomidorków koktajlowych i przyozdób świeżą bazylią. Gotowe danie wymieszaj z Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika