Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolowy kociołek

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 puszka
Ciecierzyca
400 g
Fasola biała
4 ząbków
Czosnek
20 dag
Kiełbasa biała
1 
Cebula
40 dag
Pomidory

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
50.01 g
Tłuszcze
22.6 g
Węglowodany
133.81 g
Wartość energetyczna
920.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Pokrój w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Kiełbasę pokrój w plasterki. Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w cząstki.
Krok 2
10 min
Na rozgrzanej patelni podsmaż kiełbasę. Kiedy wytopi się z niej tłuszcz, dodaj czosnek i cebulę.
Krok 3
5 min
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone pomidory. Smaż całość na małym ogniu, aż pomidory zaczną się rozpadać.
Krok 4
5 min
Dodaj odsączoną z zalewy cieciorkę oraz białą fasolę. Skrusz również kostkę mięsną Winiary.
Krok 5
15 min
Smaż wszystko na małym ogniu jeszcze przez 10-15 minut. Gotową potrawkę podaj na przykład z sosem czosnkowym.
Fasolowy kociołek

Krok 1 z 5

Pokrój w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Kiełbasę pokrój w plasterki. Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w cząstki.

Fasolowy kociołek

Krok 2 z 5

Na rozgrzanej patelni podsmaż kiełbasę. Kiedy wytopi się z niej tłuszcz, dodaj czosnek i cebulę.

Fasolowy kociołek

Krok 3 z 5

Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone pomidory. Smaż całość na małym ogniu, aż pomidory zaczną się rozpadać.

Fasolowy kociołek

Krok 4 z 5

Dodaj odsączoną z zalewy cieciorkę oraz białą fasolę. Skrusz również kostkę mięsną Winiary.

Fasolowy kociołek

Krok 5 z 5

Smaż wszystko na małym ogniu jeszcze przez 10-15 minut. Gotową potrawkę podaj na przykład z sosem czosnkowym.

Szybkie i proste danie, które jest bardzo sycące i smaczne. Oparte na fasoli i kiełbasie, zapewnia wiele wrażeń smakowych oraz fantastyczny aromat. Kostka mięsna WINIARY podkreśli wyrazistość całego dania. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika