Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ekspresowy barszcz a’la ukraiński

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Olej rzepakowy
2 
Buraki
2 
Ziemniaki
400 g
Fasola biała konserwowa
1 szczypta
Pieprz czarny
6 łyżek
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.68 g
Tłuszcze
4.99 g
Wartość energetyczna
153.71 kcal
Białko
5.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Step1
15 min
W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Step2
15 min
Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.
Step3
2 min
Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Step4
2 min
Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Ekspresowy barszcz a’la ukraiński

Step1 z 4

Składniki: Olej rzepakowy, Buraki, Ziemniaki

W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.

Ekspresowy barszcz a’la ukraiński

Step2 z 4

Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.

Ekspresowy barszcz a’la ukraiński

Step3 z 4

Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Ekspresowy barszcz a’la ukraiński

Step4 z 4

Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.

Smakowity, pełen warzyw barszcz ukraiński z ziemniakami, białą kapustą, fasolą, marchewką, pietruszką oraz wędzonym boczkiem podsmażanym z cebulą przygotujemy bez trudu, gdy mamy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY. Barszcz po ukraińsku najlepiej smakuje z kromką razowego pieczywa na zakwasie. Sycący barszcz czerwony podajemy w szerokich miseczkach lub na talerzach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika