Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowity, pełen warzyw barszcz ukraiński z ziemniakami, białą kapustą, fasolą, marchewką, pietruszką oraz wędzonym boczkiem podsmażanym z cebulą przygotujemy bez trudu, gdy mamy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY. Barszcz po ukraińsku najlepiej smakuje z kromką razowego pieczywa na zakwasie. Sycący barszcz czerwony podajemy w szerokich miseczkach lub na talerzach.
Przygotowanie
34 min
Step1
15 min
W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Step2
15 min
Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.
Step3
2 min
Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Step4
2 min
Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Step1
z
4
Składniki:
Buraki, Olej rzepakowy, Ziemniaki
W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Step2
z
4
Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.
Step3
z
4
Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Step4
z
4
Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0