Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowity, pełen warzyw barszcz ukraiński z ziemniakami, białą kapustą, fasolą, marchewką, pietruszką oraz wędzonym boczkiem podsmażanym z cebulą przygotujemy bez trudu, gdy mamy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY. Barszcz po ukraińsku najlepiej smakuje z kromką razowego pieczywa na zakwasie. Sycący barszcz czerwony podajemy w szerokich miseczkach lub na talerzach.
W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Step2
15 min
Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.
Step3
2 min
Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Step4
2 min
Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Step1
z
4
Składniki:
Buraki, Olej rzepakowy, Ziemniaki
W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Step2
z
4
Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.
Step3
z
4
Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Step4
z
4
Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0