Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą
38min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
14.67 g
Węglowodany
48.68 g
Tłuszcze
8.01 g
Wartość energetyczna
315.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić na kawałki.
Krok 2
15 min
Zalać wodą, posolić i gotować 10-15 minut do miękkości warzyw.
Krok 3
5 min
W tym czasie obrać cebulę i posiekać w kostkę pora. Oczyścić i pokroić w krążki.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić por i cebulę. Następnie dodać kumin i pieprz. Dodać do gotujących się warzyw.
Krok 5
5 min
Ciecierzycę wyjąć z puszki na durszlak, przepłukać z zalewy. Odsączyć część, wrzucić do warzyw i zmiksować blenderem na gładki krem.
Krok 6
3 min
Dodać resztę ciecierzycy i ewentualnie doprawić do smaku. Gotować jeszcze 2-3 minuty
Masz ochotę na pożywną i smaczną zupę w kilka chwil? Wypróbuj sprawdzony przepis na ekspresową zupę porową z ciecierzycą. Dużym ułatwieniem w przygotowaniu tej zupy jest to, że zamiast namaczania i gotowania surowej ciecierzycy, możesz zastosować ciecierzycę z puszki. Zeszklone na maśle por i cebula dodadzą zupie wyjątkowego aromatu.
Komentarze 0