Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
2 łyżek
Masło
1 puszka
Ciecierzyca
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Kumin

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
14.67 g
Węglowodany
48.68 g
Tłuszcze
8.01 g
Wartość energetyczna
315.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić na kawałki.
Krok 2
15 min
Zalać wodą, posolić i gotować 10-15 minut do miękkości warzyw.
Krok 3
5 min
W tym czasie obrać cebulę i posiekać w kostkę pora. Oczyścić i pokroić w krążki.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić por i cebulę. Następnie dodać kumin i pieprz. Dodać do gotujących się warzyw.
Krok 5
5 min
Ciecierzycę wyjąć z puszki na durszlak, przepłukać z zalewy. Odsączyć część, wrzucić do warzyw i zmiksować blenderem na gładki krem.
Krok 6
3 min
Dodać resztę ciecierzycy i ewentualnie doprawić do smaku. Gotować jeszcze 2-3 minuty
Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Krok 1 z 6

Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić na kawałki.

Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Krok 2 z 6

Zalać wodą, posolić i gotować 10-15 minut do miękkości warzyw.

Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Krok 3 z 6

W tym czasie obrać cebulę i posiekać w kostkę pora. Oczyścić i pokroić w krążki.

Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Krok 4 z 6

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić por i cebulę. Następnie dodać kumin i pieprz. Dodać do gotujących się warzyw.

Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Krok 5 z 6

Ciecierzycę wyjąć z puszki na durszlak, przepłukać z zalewy. Odsączyć część, wrzucić do warzyw i zmiksować blenderem na gładki krem.

Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Krok 6 z 6

Dodać resztę ciecierzycy i ewentualnie doprawić do smaku. Gotować jeszcze 2-3 minuty

Masz ochotę na pożywną i smaczną zupę w kilka chwil? Wypróbuj sprawdzony przepis na ekspresową zupę porową z ciecierzycą. Dużym ułatwieniem w przygotowaniu tej zupy jest to, że zamiast namaczania i gotowania surowej ciecierzycy, możesz zastosować ciecierzycę z puszki. Zeszklone na maśle por i cebula dodadzą zupie wyjątkowego aromatu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika