Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla wielbicieli pysznego ciasta francuskiego mamy wyśmienitą propozycję na ciasteczka z ananasem i migdałami! Z ciastem francuskim można eksperymentować do woli, dodając swoje ulubione składniki, wycinając najróżniejsze kształty. Wykonaj pyszne ciasteczka i zabierz je do pracy, aby delektować się przy porannej kawie!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Schłodzone ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Każdy kwadracik smarujemy przygotowanym jajkiem.
Krok 2
5 min
Na nie dajemy odsączonego ananasa.
Krok 3
5 min
Migdały siekamy.
Krok 4
5 min
W miejsce dziurki ananasa układamy posiekane migdały i posypujemy cukrem wanilinowym.
Krok 5
20 min
Układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
Krok 1
z
5
Schłodzone ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Każdy kwadracik smarujemy przygotowanym jajkiem.
Krok 2
z
5
Na nie dajemy odsączonego ananasa.
Krok 3
z
5
Migdały siekamy.
Krok 4
z
5
W miejsce dziurki ananasa układamy posiekane migdały i posypujemy cukrem wanilinowym.
Krok 5
z
5
Układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0