Ciastko francuskie z ananasem
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.21 g
Węglowodany
48.17 g
Tłuszcze
31.34 g
Wartość energetyczna
501.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Schłodzone ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Każdy kwadracik smarujemy przygotowanym jajkiem.
Krok 2
5 min
Na nie dajemy odsączonego ananasa.
Krok 3
5 min
Migdały siekamy.
Krok 4
5 min
W miejsce dziurki ananasa układamy posiekane migdały i posypujemy cukrem wanilinowym.
Krok 5
20 min
Układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
Dla wielbicieli pysznego ciasta francuskiego mamy wyśmienitą propozycję na ciasteczka z ananasem i migdałami! Z ciastem francuskim można eksperymentować do woli, dodając swoje ulubione składniki, wycinając najróżniejsze kształty. Wykonaj pyszne ciasteczka i zabierz je do pracy, aby delektować się przy porannej kawie!
Komentarze 0