Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

(0)
3 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest ryceszz

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
100  g
Cukier
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Olej
1  łyżeczka
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
30  g
Płatki migdałowe
50  g
Czekolada gorzka
400  ml
Mleko
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Masło
30  g
Cukier
2  łyżek
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.98 g
Węglowodany
34.62 g
Tłuszcze
14.54 g
Wartość energetyczna
297.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Urocze ciasto z brzoskwiniowymi pszczółkami. Bardzo proste do wykonania !
Gotujmy

Przygotowanie

190 min
Krok 1
10 min
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
Krok 2
25 min
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
5 min
Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
15 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
10 min
Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
Krok 6
5 min
Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
Krok 7
120 min
Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 1 z 7

Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 2 z 7

Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 3 z 7

Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 4 z 7

0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 5 z 7

Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 6 z 7

Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 7 z 7

Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika