
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
25 minKrok 3
5 minKrok 4
15 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 7
120 minKrok 1 z 7
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
Krok 2 z 7
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 z 7
Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4 z 7
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
Krok 5 z 7
Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
Krok 6 z 7
Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
Krok 7 z 7
Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0