Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

0
190 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
100 g
Cukier
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Olej
1 łyżeczka
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
30 g
Płatki migdałowe
50 g
Czekolada gorzka
400 ml
Mleko
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 g
Masło
30 g
Cukier
2 łyżek
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.48 g
Węglowodany
41.8 g
Wartość energetyczna
368.65 kcal
Tłuszcze
18.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

190 min
Krok 1
10 min
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
Krok 2
25 min
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
5 min
Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
15 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
10 min
Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
Krok 6
5 min
Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
Krok 7
120 min
Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 1 z 7

Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 2 z 7

Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 3 z 7

Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 4 z 7

0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 5 z 7

Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 6 z 7

Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 7 z 7

Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.

Urocze ciasto z brzoskwiniowymi pszczółkami. Bardzo proste do wykonania !
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika