Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Urocze ciasto z brzoskwiniowymi pszczółkami. Bardzo proste do wykonania !
Przygotowanie
190 min
Krok 1
10 min
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
Krok 2
25 min
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
5 min
Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
15 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
10 min
Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
Krok 6
5 min
Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
Krok 7
120 min
Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Krok 1
z
7
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszku do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
Krok 2
z
7
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
z
7
Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
z
7
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
z
7
Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
Krok 6
z
7
Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
Krok 7
z
7
Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0