Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu
Dodaj do CookBook

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

(0)
3 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
100  g
Cukier
1  szklanka
Mąka pszenna
2  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
30  g
Płatki migdałowe
50  g
Czekolada gorzka
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
400  ml
Mleko
1  łyżka
Mąka pszenna
100  g
Masło
30  g
Cukier
2  łyżek
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.6 g
Wartość energetyczna
297.2 kcal
Tłuszcze
14.5 g
Białko
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Urocze ciasto z brzoskwiniowymi pszczółkami. Bardzo proste do wykonania !

Przygotowanie

190 min
  • Krok 1

    10 min
    Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
  • Krok 2

    25 min
    Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Krok 3

    5 min
    Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 4

    15 min
    0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 5

    10 min
    Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
  • Krok 6

    5 min
    Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
  • Krok 7

    120 min
    Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 1 z 7

Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 2 z 7

Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 3 z 7

Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 4 z 7

0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 5 z 7

Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 6 z 7

Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.

Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

Krok 7 z 7

Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu