Bouble tea

(0)
45min
Łatwy
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100  g
Perły z tapioki grube, białe lub czarne - duże kulki min. 5mm
1  l
Herbata Earl Gray lub inna ulubiona – przygotowana z 4 torebek
250  ml
Mleko lub napój migdałowy
1 
Cytryna
trochę
Cukier brązowy (opcjonalnie)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.09 g
Węglowodany
30.47 g
Tłuszcze
0.99 g
Wartość energetyczna
136.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz chęć na pyszny i orzeźwiający napój? Bouble tea to idealna propozycja na lato! Ten napój wygląda i smakuje wyjątkowo. Bouble tea z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich znajomych
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
40 min
W dużym garnku zagotuj 1,5l wody. Dodaj kulki z tapioki oraz galaretkę truskawkową i gotuj na średniej mocy ok 40min, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie odcedź dokładnie i odstaw do późniejszego użycia.
Krok 2
3 min
W 1l wody zaparz herbatę. Dopraw ją wg uznania cukrem oraz sokiem z cytryny.
Krok 3
2 min
Do dużej szklanki wsyp porcje ugotowanych kulek z tapioki i włóż kawałek skórki z cytryny. Dodaj lód do ¾ wysokości szklanki. Dolej herbatę do ¾ wysokości szklanki a pozostałe miejsce uzupełnij mlekiem.
Bouble tea

Krok 1 z 3

W dużym garnku zagotuj 1,5l wody. Dodaj kulki z tapioki oraz galaretkę truskawkową i gotuj na średniej mocy ok 40min, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie odcedź dokładnie i odstaw do późniejszego użycia.

Bouble tea

Krok 2 z 3

W 1l wody zaparz herbatę. Dopraw ją wg uznania cukrem oraz sokiem z cytryny.

Bouble tea

Krok 3 z 3

Do dużej szklanki wsyp porcje ugotowanych kulek z tapioki i włóż kawałek skórki z cytryny. Dodaj lód do ¾ wysokości szklanki. Dolej herbatę do ¾ wysokości szklanki a pozostałe miejsce uzupełnij mlekiem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika