Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bawarskie knedle ziemniaczane
Dodaj do CookBook

Bawarskie knedle ziemniaczane

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Ziemniaki
30  dag
Mąka pszenna
3 
Jajko
2 
Bułka pszenna
10  dag
Boczek wędzony
5  dag
Słonina
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
97.1 g
Wartość energetyczna
742.9 kcal
Tłuszcze
30.1 g
Białko
26.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bawarskie knedle ziemniaczane to pomysł na pyszne i niecodzienne knedle! Wypróbuj przepis na knedle z chrupiącą grzanką w środku. Dodatek skwarków i tłuszczu ze słoniny sprawi, że danie nabierze wyraźnego aromatu. Jako dodatek możesz podać szklankę kefiru lub maślanki. Smacznego!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Ugotowane, ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę. Wymieszać z surowymi jajkami, mąką, solą i pieprzem.
  • Krok 2

    10 min
    Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na stopionej słoninie.
  • Krok 3

    5 min
    Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ułożyć na placuszki ciasta.
  • Krok 4

    10 min
    Formować okrągłe knedle i natychmiast ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Podawać okraszone stopionym boczkiem.
Bawarskie knedle ziemniaczane

Krok 1 z 4

Ugotowane, ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę. Wymieszać z surowymi jajkami, mąką, solą i pieprzem.

Bawarskie knedle ziemniaczane

Krok 2 z 4

Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na stopionej słoninie.

Bawarskie knedle ziemniaczane

Krok 3 z 4

Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ułożyć na placuszki ciasta.

Bawarskie knedle ziemniaczane

Krok 4 z 4

Formować okrągłe knedle i natychmiast ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

5

Lucyna

To nie to. Knedle niemieckie nie mają konsystencji polskich kopytek
Anonim (niezweryfikowany) 05/01/2024-04:58 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
5

Ewa

Super pozdrawiam polecam
Anonim (niezweryfikowany) 02/21/2024-05:08 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/10/2024-05:26 CEST
Cieszymy się, że tak lubisz ten przepis. 😊 Dziękujemy za opinię!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia niemiecka
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu