Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amur smażony w oregano

0
57min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  kg
Amur
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
0.5  łyżeczka
Pieprz
trochę
Oregano
1 
Jajko
0.5  szklanka
Bułka tarta
trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
106.96 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcze
12.69 g
Wartość energetyczna
585.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
15 min
Rybę wypatroszyć, oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i solą, oprószyć oregano.
Krok 2
30 min
Odstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 3
5 min
Potem rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 4
7 min
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron. Podawać na gorąco.
Amur smażony w oregano

Krok 1 z 4

Rybę wypatroszyć, oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i solą, oprószyć oregano.

Amur smażony w oregano

Krok 2 z 4

Odstawić na pół godziny do lodówki.

Amur smażony w oregano

Krok 3 z 4

Potem rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Amur smażony w oregano

Krok 4 z 4

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron. Podawać na gorąco.

Amur smażony z oregano to bardzo smaczne i wyraziste danie. Przyprawy wzmacniają jego smak, a aromat, który uniesie się w kuchni skutecznie da znać domownikom, że czeka ich coś wyjątkowo dobrego. Pamiętajcie, żeby podawać od razu po usmażeniu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

55 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
55 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
107g / 74%
Węglowodany
10.4g / 7%
Tłuszcze
12.7g / 19%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika