Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Orzechy nerkowca (nanercza) - słodkie, delikatne, o subtelnym, migdałowym posmaku - cieszą się sławą najsmaczniejszych orzechów świata. Są wyśmienite bez żadnej obróbki termicznej i zazwyczaj podaje się je jako przekąskę (także w mieszankach z innymi orzechami i bakaliami) albo dodaje do ciast, wykwintnych sałatek czy deserów.

Orzechy nerkowca doskonale sprawdzają się zarówno w daniach słodkich, jak i pikantnych. Możecie się o tym przekonać, wypróbowując zebrane przepisy na dania z orzechami nerkowca: obok słodkich tart, ciasteczek i owocowych sałatek, znajdziecie potrawy z warzyw, ryb i drobiu z dodatkiem tych wyjątkowo smacznych orzechów. Zapraszamy na pyszne placuszki, makarony oraz risotta z orzechowym akcentem, a na specjalne okazje dla małych łasuchów polecamy efektowny i pyszny domek z twarogu. Orzechy nerkowca są tak smaczne, że można by się nimi zajadać bez końca, gdyby nie fakt, że 100g tego przysmaku to aż 553 kcal...