Wyjątkowe w smaku ciasta z dodatkiem porzeczek 

Wypieki z dodatkiem świeżych owoców smakują wybornie, zwłaszcza z porzeczkami. Te drobne, lekko kwaskowe owoce doskonale potrafią bowiem przełamać ich słodycz. Ciasto z porzeczkami jest delikatne w smaku, wilgotne, nie za słodkie, niezbyt kwaśne, po prostu idealne. Jeśli więc szukasz sprawdzonej receptury na lekki, owocowy wypiek, koniecznie wypróbuj nasz przepis na jogurtowe ciasto z czarną porzeczką. Jest ono wyjątkowo proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Puszyste, wilgotne, lekko kwaskowe, pokryte kokosową kruszonką zachwyca niepowtarzalnym smakiem i kusi wspaniałym aromatem. 

 

Świetny dodatek do ciasta drożdżowego, ale nie tylko 

Porzeczki to owoce, które idealnie nadają się do słodkich wypieków, ale także do wykwintnych deserów. Mają charakterystyczny, lekko kwaskowy smak, który świetnie przełamuje słodycz ciasta. Zatem do czego dodać porzeczki, aby idealnie spełniły swoje zadanie i dodały wypiekom orzeźwiającej świeżości? Okazuje się, że owoce te są doskonałym dodatkiem do lekkich ciast. Drożdżowy placek z porzeczkami jest tego najlepszym przykładem. Gęsto pokryty kwaskowymi owocami i posypany słodką kruszonką smakuje rewelacyjnie. Porzeczki można też wykorzystać do przygotowania apetycznych deserów, a także orzeźwiających napojów. Galaretka z musem z mango i czerwoną porzeczką to idealne połączenie kontrastujących ze sobą smaków i oryginalny porzeczkowy deser na każdą okazję.