Sos pieczarkowy WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 11 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Porcje: 4

Sos pieczarkowy idealnie wzbogaci smak Twojego mięsnego obiadu. Dzięki niemu Twój schab, pulpety, czy krokiety nabiorą pysznie grzybowego aromatu, a dodatek kaszy, ziemniaków, klusek czy makaronu zostanie zjedzony ze smakiem. W środku znajdziesz składniki, które dobrze znasz ze swojej kuchni: mąkę, pieczarki, cebulkę, natkę pietruszki.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody

  2. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (75 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 41 kcal 32 kcal 2%
Białko 0,9 g 0,7 g 1%
Węglowodany 6,8 g 5,1 g 2%
w tym cukier 0,3 g 0,2 g 0%
Tłuszcze 1,2 g 0,9 g 1%
w tym nasycone 0,7 g 0,5 g 3%
Błonnik 0,9 g 0,7 g 1%
Sól 0,80 g 0,60 g 10%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • marrrcin
    Bardzo dobry produkt, nie zawiera podejrzanych składników, smaczny, aromatyczny, warto dodać zeszkloną cebulę. Idealny do kaszy, np. pęczakiem.