Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fettuccine w sosie grzybowym
Dodaj do CookBook

Fettuccine w sosie grzybowym

(0)
22 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczarkowy WINIARY
500  g
Makaron, np. linguine lub fettuccine
200  g
Pierś z kurczaka
1 
Cebula mała
2  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Olej roślinny
140  g
Pieczarki
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
trochę
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
97.6 g
Wartość energetyczna
601.7 kcal
Tłuszcze
7.7 g
Białko
29.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli tak, jak my nie wyobrażasz sobie jesieni bez dań z grzybami, mamy coś, co Ci się spodoba! Oto pomysł na szybki, prosty obiad, który zrobisz tylko z kilku składników – czas na fettucine z grzybami i kurczakiem. Przygotujesz to danie nawet wtedy, gdy masz na głowie wiele rzeczy, a lista zadań do zrobienia nie ma końca. Właśnie na takie okazje przydają się łatwe przepisy, które nie wymagają spędzania w kuchni wielu godzin. Masz chęć zrobić taki posiłek? Zapraszamy do wspólnego gotowania.

To danie na bazie makaronu fettuccine możesz dowolnie zmieniać i dopasowywać do tego, co Ty i Twoi bliscy lubicie najbardziej. Jeśli akurat nie masz pod ręką pieczarek, możesz dodać inne grzyby, np. podgrzybki, borowiki, a nawet kurki. Nie masz świeżych grzybów? Dodaj mrożone – też będzie smacznie! W szafce masz makaron kokardki albo penne, który chcesz wykorzystać, a może w lodówce jest jeszcze trochę ugotowanego już makaronu i akurat nie jest to fettucine? Nic straconego – zrób to danie z tym, co akurat masz pod ręką i ciesz się smakiem domowego obiadu, przygotowanego w mniej niż pół godziny. My pokazujemy dziś wersję mięsną, ale możesz zamienić kurczaka na tofu lub po prostu nie dodawać mięsa, a otrzymasz posiłek w wersji wege – i to bez żadnego wysiłku.

Sprawdź nasz pomysł na makaron fettuccine - będzie smacznie, prosto i tak, jak lubisz.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    10 min
    Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  • Krok 2

    5 min
    Piersi z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym oleju.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj pokrojone grzyby i sos pieczarkowy WINIARY rozmieszany w wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
  • Krok 4

    2 min
    Sos z patelni wymieszaj z ugotowanym makaronem i od razu podawaj. Danie udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Fettuccine w sosie grzybowym

Krok 1 z 4

Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.

Fettuccine w sosie grzybowym

Krok 2 z 4

Piersi z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym oleju.

Fettuccine w sosie grzybowym

Krok 3 z 4

Dodaj pokrojone grzyby i sos pieczarkowy WINIARY rozmieszany w wodzie wg instrukcji na opakowaniu.

Fettuccine w sosie grzybowym

Krok 4 z 4

Sos z patelni wymieszaj z ugotowanym makaronem i od razu podawaj. Danie udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu