1

2

Przepisy

Bulion cielęcy WINIARY

5/5

Porcje 15

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 7 kcal 13 kcal 1%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,4 g 0,8 g 0%
w tym cukier 0,1 g 0,2 g 0%
Tłuszcze 0,5 g 1,0 g 1%
w tym nasycone 0,3 g 0,6 g 3%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,92 g 1,8 g 30%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Czas na delikatny smak Bulionu cielęcego Winiary.
Cielęcina jest chudym mięsem, które nadaje subtelny aromat wielu potrawom. Lekkie zupy bardzo często opierają się właśnie na niej. Zupy opierające się na warzywach słyną ze swojej delikatności, nie potrzebują więc wyraźnego, mięsnego smaku. Jeśli takie lekkie potrawy uzupełnimy Bulionem cielęcym marki WINIARY, podkreślimy ich smak w sposób dyskretny, czyniąc danie bardziej pełnym.Wystarczy połączyć młody kalafior, marchewkę, ziemniaki, trochę przypraw oraz dodać kostkę bulionową o smaku cielęciny i doskonała wiosenna zupa gotowa!

Sposób przygotowania

  1. Bulion cielęcy WINIARY

    Kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Jeśli chcesz, wykorzystaj kostki jako przyprawę i dodaj bezpośrednio do gotującej się potrawy.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: